Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

«Γονατίζουν» οι αεροπορικές: Σε 1.500 επιπλέον απολύσεις προχωρά η KLM

Μείωση 20% του συνολικού προσωπικού της αεροπορικής έως το 2022

Η KLM, ο ολλανδικός βραχίονας της Air France-KLM, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περικόψει 1.500 επιπλέον θέσεις εργασίας στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης, βάσει του οποίου χρειάζεται να μειώσει τις εκπομπές κατά 50% έως το 2030, καθώς και να προετοιμαστεί για την ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης μετά την κρίση του κορονοϊού.

Η μητρική εταιρία Air France-KLM ανακοίνωσε χθες λειτουργικές ζημίες 1,55 δισ. ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο, με την κίνηση να είναι μειωμένη κατά 95% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η KLM ανακοίνωσε ότι οι νέες περικοπές θα σημαίνουν ότι το εργατικό της δυναμικό, που αριθμούσε 33.000 εργαζομένους πριν από την πανδημία, θα μειωθεί κατά 20% συνολικά έως το 2022. Η εταιρία δεν απέκλεισε περαιτέρω μειώσεις.

Για λόγους σύγκρισης, η Air France σχεδιάζει να περικόψει 6.500 θέσεις εργασίας, ή 16% του εργατικού δυναμικού, έως το 2022.