Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Goldman Sachs: Πούλησε την GreenSky στην Sixth Street

Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs

Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs

Ο Όμιλος Goldman Sachs προχώρησε σε συμφωνία για την πώληση της πλατφόρμας GreenSky μαζί με τις δανειακές της υποχρεώσεις στην κοινοπραξία Sixth Street.

Η πώληση της GreenSky αναμένεται να έχει αντίκτυπο 0,19$ ανά μετοχή, στα κέρδη του τρίτου τριμήνου 2023 της Goldman Sachs.

Μέχρι την ολοκλήρωση της πώλησης, η Goldman Sachs θα διατηρήσει την πλατφόρμα σε λειτουργία και θα παρακολουθεί τα τρέχοντα επιχειρηματικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας με την Sixth Street να αγοράσει τα πρόσφατα δάνεια.

Ο David Solomon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs, σχολίασε: «Αυτή η συναλλαγή καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη πρόοδό μας στον περιορισμό της καταναλωτικής μας δραστηριότητας.

«Ενώ η GreenSky είναι μια ελκυστική επιχείρηση, επικεντρωνόμαστε στην προώθηση της στρατηγικής που χαράξαμε για τα δύο βασικά franchise μας. Στο Global Banking & Markets, βελτιώσαμε το μερίδιο και επιδεικνύουμε ισχυρή ανάπτυξη στις χρηματοδοτικές δραστηριότητες ενώ και στην πλατφόρμα μας Asset & Wealth Management, σημειώνουμε πολύ ισχυρή πρόοδο προς τους στόχους τόσο της συγκέντρωσης κεφαλαίων όσο και των τελών διαχείρισης».

Η Sixth Street είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την κοινοπραξία που αγοράζει την GreenSky, η οποία περιλαμβάνει επιπλέον χρήματα και λογαριασμούς υπό τον έλεγχο της KKR, της Bayview Asset Management και της CardWorks.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης στρατηγική χρηματοδότηση από την CPP Investments και σημαντική υποστήριξη από την PIMCO μέσω εξαγοράς περιουσιακών στοιχείων.

Η συμφωνία εξαγοράς έχει προγραμματιστεί να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Διαβάστε επίσης

Goldman Sachs: Tι σημαίνει η αύξηση της μεταβλητότητας στις αγορές μετοχών – Οι στόχοι για μετοχές, ομόλογα και μετρητά

Ένα στα τέσσερα δεξαμενόπλοια διαχειρίζονται οι εταιρείες από την Αττική