Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Eurobank Equities: Σύσταση «buy» για τον ΟΠΑΠ – Αυξάνει την τιμή στόχο στα 15,9 ευρώ

Παρουσίαση οικονομικών αποτελεσμάτων ΟΠΑΠ γ’ τριμήνου σε αναλυτές

Ο CEO του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας

Σύσταση «buy» για τη μετοχή του ΟΠΑΠ και τιμή στόχο στα 15,9 ευρώ από τα 13,6 ευρώ που έκλεισε σήμερα Τετάρτη δίνει η Eurobank Equities σε έκθεσή της.

Ο ΟΠΑΠ αναμένεται να ανακοινώσει θετικά αποτελέσματα β’ τριμήνου στις 29 Αυγούστου, με την χρηματιστηριακή να περιμένει ότι τα έσοδα της εταιρείας

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ αναμένεται να δημοσιεύσει τα τριμηνιαία μεγέθη στις 29 Αυγούστου, με τη χρηματιστηριακή εταιρεία να περιμένει ένα αρκετά δυνατό β’ θα αυξηθούν κατά 13% και τα κέρδη EBITDA κατά 9%.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η ελληνική χρηματιστηριακή αναμένει ότι στα οικονομικά μεγέθη θα καταγραφεί:

-Η ικανότητα του ΟΠΑΠ να παράγει ταμειακές ροές στη νέα εποχή του χαμηλού τέλους για τα τυχερά παιχνίδια
-Η ομαλοποίηση του τριμηνιαίου EBITDA κοντά στα 160 εκατ. σε ένα εποχικά «αργό» τρίμηνο
-Η ανθεκτικότητα του οργανισμού παρά τους μακροοικονομικούς αντίθετους ανέμους, με το λιανικό εμπόριο του 2ου τριμήνου του 22 να είναι μειωμένο κατά περίπου 8% σε σχέση με τα επίπεδα προ-COVID με βάση τα στοιχεία της χρηματιστηριακής

Όσον αφορά την επιβράβευση των μετόχων, η χρηματιστηριακή εταιρεία «ποντάρει» στη διανομή προσωρινού μερίσματος της τάξης του 0,2 ευρώ ανά μετοχή (έναντι προσωρινού μερίσματος 0,1 ευρώ πέρυσι), η οποία έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την εκταμίευση του τελικού μερίσματος για το 2021 (1,40 ευρώ ανά μετοχή).

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι λιανικές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ θα έχουν υποχωρήσει πιο κοντά στην κανονικότητα (περίπου 8% κάτω από την προ-COVID έναντι -11% το α’ τρίμηνο του 2022 και -13% το δ’ τρίμηνο του 2021) βοηθούμενες από τη χαλάρωση των περιορισμών.

Από την άλλη πλευρά, ο ψηφιακός ΟΠΑΠ βρίσκεται σε δύσκολη συγκριτική κατάσταση με το αθλητικό στοίχημα να αντιμετωπίζει επίσης ένα μάλλον φτωχό ημερολόγιο εκδηλώσεων. Ως αποτέλεσμα, αναμένονται online έσοδα 95 εκατ. ευρώ, -11% σε ετήσια βάση (και -10% σε τριμηνιαία βάση) με το αθλητικό στοίχημα (και συνεπώς τη Stoiximan) να επηρεάζεται περισσότερο.

Συνολικά, αναμένονται έσοδα ομίλου (GGR) ύψους 446 εκατ. ευρώ, +13% σε ετήσια βάση (-3% σε τριμηνιαία). Στο μέτωπο του opex, εκτιμάται αύξηση περίπου 7 εκατ., καταλήγοντας έτσι σε αναφερόμενα (ταμειακά) EBITDA ύψους 156 εκατ. (+9% ετησίως και -8% σε βάση τριμήνου). Εκτιμάται ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 76 εκατ. ευρώ έναντι 72 εκατ. ευρώ το 2ο τρίμηνο του 21 (+5%).

Εκτός από τα θεμελιώδη μεγέθη, οι αναλυτές της Eurobank Equities εξετάζουν και την προαιρετικότητα της ανανέωσης των αδειών, εκτιμώντας ότι μόνο το 30-35% της αξίας που σχετίζεται με τις ανανεώσεις/τελικές αξίες των παραχωρήσεων του ΟΠΑΠ είναι ενσωματωμένο στην τρέχουσα τιμή της μετοχής, αφήνοντας >4 ευρώ ως προαιρετικότητα, που αντιστοιχεί σε >30% περιθώριο ανόδου σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Τέλος για το σύνολο του 2022, η Eurobank Equities εμφανίζεται βέβαιη ότι τα αποτελέσματα EBITDA θα ξεπεράσουν το φράγμα των 700 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η τιμή – στόχος να προσαρμόζεται στα 15,90 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η μετοχή διαπραγματεύεται στο 8,7x σε όρους EV/EBITDA.

Τέλος, η χρηματιστηριακή εταιρεία επαναλαμβάνει ότι η μετοχή του ΟΠΑΠ συγκαταλέγεται στις κορυφαίες επιλογές (top picks) για την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Apple: Έστειλε προσκλήσεις για εκδήλωση στις 7 Σεπτεμβρίου, έρχεται το iPhone 14