Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Eurobank Equities: Αυξάνει την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ στα 15,90 ευρώ

Γιάν Κάρας, Chief Commercial Officer ΟΠΑΠ

Γιάν Κάρας, Chief Commercial Officer ΟΠΑΠ

Στα 15,90 ευρώ από 14,70 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Eurobank Equities, διατηρώντας τη σύσταση “αγορά”.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι τα περιθώρια ανόδου του τίτλου από τα τρέχοντα επίπεδα ανέρχονται στο 18,7% και η μερισματική απόδοση υπολογίζεται στο 12,2%. Η συνολική απόδοση αναμένεται στο 31%.

Όπως αναφέρει στην ανάλυση της, φέρνει στο προσκήνιο μία άλλη κρυμμένη αξία της εταιρείας, τη δυνατότητα που σχετίζεται με τις ανανεώσεις συμβάσεων. Υποστηρίζει ότι μόνο το 37% της αξίας των ανανεώσεων/τερματικών στις συμβάσεις του ΟΠΑΠ είναι ενσωματωμένο στην τρέχουσα τιμή της μετοχής, αφήνοντας 4 ευρώ ως προαιρετική δυνατότητα.

Η Eurobank Equities αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα του ΟΠAΠ το 2022 και κατά 1-2% τα επόμενα χρόνια, ενώ διατηρεί τη μετοχή στις κορυφαίες της επιλογές.