Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Δημήτρης Χριστακόπουλος (Octane): Η επενδυτική βαθμίδα θα ενεργοποιήσει επενδυτικό ενδιαφέρον

Διοικητική ομάδα Octane Management Consultants: Γιάννης Σπυρόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος/ Εταίρος), Γιώργος Παυλάτος (Εταίρος), Δημήτρης Χριστακόπουλος (Εταίρος).

Σε μια ανοδική πορεία βρίσκονται οι επιχειρήσεις και η οικονομία και μαζί οι συμβουλευτικές υπηρεσίες, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες η διοικητική ομάδα της Octane Management Consultants, οι Γιάννης Σπυρόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος/ Εταίρος), Γιώργος Παυλάτος (Εταίρος), Δημήτρης Χριστακόπουλος (Εταίρος).

 Όπως τόνισε ο κ. Δημήτρης Χριστακόπουλος, η επενδυτική βαθμίδα θα έρθει σύντομα εφόσον υπάρχει πολιτική σταθερότητα, κινητοποιώντας το επενδυτικό ενδιαφέρον σταδιακά σε όλους τους τομείς.

Σχετικά με την ελληνική οικονομία, η διοίκηση της Octane  τόνισε ότι το  αβέβαιο διεθνές περιβάλλον δημιουργεί διαρκώς νέες ευκαιρίες αλλά και νέες προκλήσεις για το επιχειρείν. Από τη μία μεριά, ο συνδυασμός των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ καθώς και των αυξημένων άμεσων ξένων επενδύσεων δημιουργούν -καταρχάς- ένα ευνοϊκό πλαίσιο για την οικονομία της χώρας και την ανάδειξή της σε σημαντική περιφερειακή δύναμη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επίσης, οι δυνατότητες που δίνουν η ψηφιοποίηση και οι νέες τεχνολογίες ενισχύουν την εξωστρέφεια και την αποδοτικότητα των επιχειρήσεων και οργανισμών.

Από την άλλη, όμως ο διεθνής ανταγωνισμός, η έντονη διακύμανση του κόστους ενέργειας και πρώτων υλών, καθώς και η δυσκολία εύρεσης στελεχών δημιουργούν μια αβεβαιότητα και μια απαίτηση ευελιξίας και προσαρμοστικότητας.

Τόνισαν ότι οι Ελληνικές επιχειρήσεις και δημόσιοι φορείς έχουν μια μοναδική ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την αλλαγή υποδείγματος της οικονομίας που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια με την καλή πορεία των οικονομικών δεικτών, τη  βελτίωση της εικόνας της χώρας στους διεθνείς επενδυτικούς κύκλους, και την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων διεθνών εταιριών  – κολοσσών.  Ένα μεγάλο στοίχημα προφανώς είναι η διατήρηση και ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής, του ισχυρού brand «Ελλάδα» εκτός συνόρων, των θεσμικών  μεταρρυθμίσεων και της αύξησης του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ. Παράλληλα, είναι σημαντικό να συνεχίσουν οι προσπάθειες ιδιωτικοποιήσεων και οι σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την καινοτομία, την οικονομία της γνώσης.

Το LATSCO Family Office συμμετέχει στην Octane – Ο ρόλος της Octane

Μιλώντας για την εταιρεία  «Octane» σημείωσαν ότι αποτελεί το «καύσιμο υψηλής απόδοσης» που  μπορούσε να  ενισχύσει τις επιδόσεις μιας εταιρείας και να προσφέρει την απαραίτητη ώθηση ώστε οι «μηχανές» της να  αποδώσουν το maximum. Η Octane έχει πραγματοποιήσει στρατηγική συνεργασία με το LATSCO Family Office από το φθινόπωρο του 2022,   μέσω της επένδυσης τους στο μετοχικό  κεφάλαιο της Octane – μια συνεργασία που δίνει περαιτέρω ώθηση στην προσπάθεια  να εδραιωθούν ως ο “consultant of choice” στην ελληνική αγορά.

Η OCTANE, στο παραπάνω πλαίσιο, μπορεί να παίξει το δικό της σημαντικό ρόλο, σημείωσαν. Επίσης αναφέρθηκαν στους λόγους για την αισιοδοξία τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και μαζί και των συμβουλευτικών εταιρειών.

Από το Ταμείο Ανάκαμψης,  τα κονδύλια που θα εισρεύσουν στην οικονομία τα προσεχή χρόνια μέσω των εγχώριων και ξένων επενδύσεων και η πρόθεση των εταιρειών για μετασχηματισμό «γενννούν» αναμφισβήτητα πολλές ευκαιρίες  για την αγορά.

Ωστόσο, η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων προϋποθέτει τεκμηριωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό και σωστές, εφαρμόσιμες επιχειρηματικές και στρατηγικές επιλογές τις οποίες και η Octane μπορεί μαζί με τους πελάτες της να συν-διαμορφώσει. Επίσης, τονίστηκε ότι και ο δημόσιος τομέας ζητά συμβούλους που θα υποστηρίξουν ουσιαστικά τον μετασχηματισμό του, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν.

Η ΟCTANE, γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες τόσο των επιχειρήσεων όσο και των δημόσιων φορέων και είναι δίπλα τους προκειμένου να εκπονήσουν από κοινού την στρατηγική  και το αναπτυξιακό μοντέλο που τους ταιριάζει. Επίσης, συνεχίζουν να επενδύουν στην βελτίωση των υπηρεσιών τους, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικοί και να υποστηρίζουν αποτελεσματικά κάθε ανάγκη τους. Σημειώνεται ότι η Octane παρουσιάζει 20% ανάπτυξη σε ετήσια βάση την τελευταία 5ετία.

Δραστηριότητα σε κλάδους – «κλειδιά» της οικονομίας

Ιστορικά στον ιδιωτικό τομέα η εταιρεία έχει αναπτύξει εκτενή εμπειρία σε κλάδους – «κλειδιά» της οικονομίας, όπως:

 Έξι πυλώνες

Οι υπηρεσίες της Oxtane χωρίζονται σε 6 διακριτούς πυλώνες:

  1. Εφαρμοσμένη Στρατηγική (Applied Strategy): Εκπόνηση business plans, στρατηγικών μελετών, αναλύσεις ανταγωνισμού, ανάλυση κινδύνων κλπ.
  1. Corporate Finance & Υποστήριξη Επενδυτών (Investor Support): Εδώ περιλαμβάνεται η υποστήριξη Ε&Σ, εντοπισμού επενδυτικών στόχων, business due diligence, άντλησης κεφαλαίων, αναδιοργάνωσης χρεών, ιδιωτικοποιήσεων τόσο από το buy όσο και από το sell side, αποτιμήσεων κλπ.
  1. Revenue Growth & Market Leadership: Ο πυλώνας αυτός αποτελεί τομέα εξειδίκευσης για μας καθώς έχουμε παράξει διακριτή τεχνογνωσία μέσα από έργα. Πιο συγκεκριμένα, κάποια cases που διαχειριστήκαμε:
  1. Corporate Governance, Organization & Processes: Σχεδιασμός και ανασχεδιασμός εταιρικής διακυβέρνησης διαδικασιών ρόλων αρμοδιοτήτων κλπ.
  1. Operational Efficiency & Performance Improvement: Έργα βελτίωσης της απόδοσης και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων.
  1. Project Management & Implementation Support: Eμπλεκόμαστε ενεργά σε έργα εφαρμογής και υλοποίησης.

Διαβάστε επίσης

LATSCO Family Office: Απέκτησε μειοψηφική συμμετοχή στην OCTANE Σύμβουλοι Επιχειρήσεων