Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Έσοδα $5,71 εκατ. από ναύλωση πλοίου

ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ ΠΑΛΗΟΥ 

ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ ΠΑΛΗΟΥ 

Η Diana Shipping Inc., της Σεμίραμις Παληού υπέγραψε σύμβαση χρονοναύλωσης με την Cargill International S.A., που εδρεύει στη Γενεύη, για ένα από τα πλοία ξηρού χύδην φορτίου Panamax, το m/v Selina.

Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης είναι 12.000 δολάρια την ημέρα, μείον μια προμήθεια 4,75% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο τουλάχιστον έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024 και με μέγιστη χρονική επέκταση τις 15 Νοεμβρίου 2024. Η ναύλωση ξεκίνησε στις 20 Μαΐου 2023.

Το “Selina” είναι ένα πλοίο ξηρού χύδην φορτίου Panamax 75.700 dwt που κατασκευάστηκε το 2010.

Η απασχόληση του «Selina» αναμένεται να αποφέρει περίπου 5,71 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

Ο στόλος της Diana Shipping Inc. αποτελείται επί του παρόντος από 41 πλοία χύδην ξηρού φορτίου (4 Newcastlemax, 10 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax, 7 Panamax και 9 Ultramax) και μέσω συμφωνίας μιας κοινοπραξίας σε ένα επιπλέον Ultramax. Από σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας είναι περίπου 4,7 εκατομμύρια dwt με σταθμισμένη μέση ηλικία τα 10,09 έτη.

Διαβάστε επίσης:

Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 7,29 εκατ. δολάρια από ναύλωση πλοίου – Ενίσχυσε τον στόλο της