Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Τάκης Κανελλόπουλος στο mononews : 20 θεσμικοί επενδυτές εξαγόρασαν το πακέτο μετοχών της ΤΙΤΑΝ

Τάκης Κανελλόπουλος. ΤΙΤΑΝ

Τάκης Κανελλόπουλος. ΤΙΤΑΝ

Στα χέρια περίπου 20 θεσμικών επενδυτών του εξωτερικού βρίσκεται πλέον το πακέτο μετοχών της ΤΙΤΑΝ που μεταβίβασε σήμερα η Alpha Bank. Όμως επεσήμανε μιλώντας στο mononews ένας βασικών μετοχών του ομίλου Τάκης Κανελλόπουλος “το πακέτο μετοχών μεταβιβάστηκε σε περίπου 20 θεσμικούς επενδυτές κυρίως του εξωτερικού. Η Τιτάν από αυτό το πακέτο εξαγόρασε περίπου 700.000 μετοχές”

Νωρίτερα το mononews.gr έγραφε ότι πακέτα συνολικής αξίας 68 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 4,2% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ΤΙΤΑΝ  άλλαξαν χέρια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Πρόκειται για 30 πακέτα μετοχών, 3.400.000 τεμαχίων συνολικά, που μεταβιβάστηκαν σε τιμές από 20,80 έως 20,99 ευρώ.

Σε ανακοίνωση της η εισηγμένη αναφέρει ότι η πώληση των μετοχών πραγματοποιήθηκε από την Alpha Bank, συνδεόμενο νομικό πρόσωπο του εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας κου Ευθύμιου Βιδάλη. Η μεταβίβαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών στην αλλοδαπή.

Η μετοχή της Τιτάν έκλεισε σήμερα στα 20,90 ευρώ σημειώνοντας μικρή άνοδο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν απο 6 μήνες η ΤΙΤΑΝ και τα αφεντικά της, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και Τάκης Κανελλόπουλος (λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα του Brexit) κατάφεραν να εκδώσουν για λογαριασμό της εταιρίας ομολογιακό δάνειο πενταετούς διάρκειας, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ, με κουπόνι 3,5%. Τότε είχε θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία καθώς στην συνέχεια οι αγορές διαλύθηκαν.

Τον Αύγουστο του 2016 εν μέσω και πάλι διεθνούς κρίσης η Τιτάν αποφάσισε να επενδύσει 100 εκατ. ευρώ για να αγοράσει σημαντικό ποσοστό ενός μεγάλου εργοστασίου την Βραζιλία. Όπως ανακοινώθηκε τότε η Τιτάν σύνηψε συμφωνία για την απόκτηση συμμετοχής στην τσιμεντοβιομηχανία Companhia Industrial de Cimento Apodi, που δραστηριοποιείται στην Πολιτεία Ceará στη Βορειοανατολική Βραζιλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο θρίαμβος της ΤΙΤΑΝ. Πώς ο Τάκης Κανελλόπουλος συνεχίζει να καρφώνει τις διεθνείς αγορές (και τα media)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Το μεγάλο στοίχημα του Τιτάνα και του Δ. Παπαλεξοπουλου (στην Βραζιλία)

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: ΤΙΤΑΝ: Καθαρά κέρδη 122 εκατ. ευρώ στο 9μηνο