Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Wall Street: Πάνω από τις 20.100 μονάδες εκτοξεύτηκε o Dow Jones

dow jones

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ κινείται ο δείκτης Dow Jones, ο οποίος κινείται πλέον πάνω και από τις 20.100 μονάδες. Διαφορετική, ωστόσο, είναι η εικόνα για τους δείκτες S&P και Nasdaq που σημειώνουν εναλλαγές προσήμου.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της 24ης Ιανουαρίου, οι βασικοί δείκτες της Wall Street τερμάτισαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ, με το βλέμμα στραμμένο στις νέες πολιτικές που εφαρμόζει ο Donald Trump στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για να προωθήσει την κατασκευή δύο αμφιλεγόμενων πετρελαϊκών αγωγών – των Keystone XL και Dakota Access. Και τα δύο έργα είχαν παγώσει κατά την προεδρία του Obama.

Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι αναλυτές για την περαιτέρω πορεία του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της Fed δεν βλέπουν κάποιο λόγο που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις μετοχές. Σημειώνεται ότι η Fed αναμένεται να προγραμματίσει την πρώτη συνεδρίαση του χρόνου μεταξύ της 30ής Ιανουαρίου και της 1ης Φεβρουαρίου.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 35,25 μονάδες (0,18%) στις 20.103,76 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq παραμένει αμετάβλητος στις 5,656,35 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,82 μονάδων (0,04%) στις 2.297,55 μονάδες.

Στο μεταξύ, εκτός από τις αποφάσεις του νέου Αμερικανού προέδρου, στο επίκεντρου του ενδιαφέροντος βρίσκονται και οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων. Μεταξύ άλλων καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη ανακοίνωσε η eBay, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών ήταν τα κέρδη της AT&T.

Η Qualcomm ανακοίνωσε ένα αδύναμο outlook β’ τριμήνου και υποχώρηση κερδών, με την Caterpillar να γνωρίζει ζημιές 135 δισ. δολ. Ζημιές εμφάνισε και η Ford Motor, ύψους 800 εκατ. δολ., στο δ΄ τρίμηνο, ενώ η Fiat Chrysler ανακοίνωσε διπλασιασμό των κερδών δ΄ τριμήνου.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκάλεσε και η συμφωνία της εξαγοράς της  Actelion Pharmaceuticals Ltd από την Johnson & Johnson έναντι 30 δισ. δολάρια. Η συμφωνία δίνει στην J&J πρόσβαση στο χαρτοφυλάκιο της μεγαλύτερης βιοτεχνολογικής εταιρείας της Ευρώπης, σε θεραπείες σπάνιων ασθενειών, και επιτεύχθηκε μετά από διαπραγματεύσεις εβδομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Actelion: Στα χέρια της Johnson & Johnson για 30 δισ. δολάρια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Κύπρου: Σε εταιρεία του Καναδά το 5,24% των μετοχών της
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σουλτς – Μέρκελ: Κατά μέτωπο επίθεση