Τράπεζα Κύπρου: Σε εταιρεία του Καναδά το 5,24% των μετοχών της

0

Η  Καναδική εταιρεία TD Asset Management Inc, που εδρεύει στο Τορόντο, είναι ο νέος μεγαλομέτοχος στην Τράπεζα Κύπρου, κατέχοντας 446,2 εκ. μετοχές της και αντιπροσωπεύοντας το 5,24% του μετοχικού της κεφαλαίου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στα χρηματιστήρια Λονδίνου και Κύπρου.

Επίσης, η Τράπεζα ανακοίνωσε τέσσερις μεγαλομετόχους της, οι οποίοι κατέχουν πέραν του 3% του μετοχικού της κεφαλαίου ο καθένας, γεγονός που γεννά αισιοδοξία στη διοίκηση αναφορικά με την εισροή νέων κεφαλαίων και συμμετοχών στο μετοχικό κεφάλαιο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Lamesa Holding S.A. που είναι εγγεγραμμένη στον Παναμά, κατέχει 41.378.235 μετοχές της Τράπεζας Κύπρου ή ποσοστό 9,2735% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, ενώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development) κατέχει 22.401.744 μετοχές ή 5,02% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η Osome Investments Limited που είναι εγγεγραμμένη στους Βρετανικούς Παρθένους Νήσους κατέχει 14.809.498 ή ποσοστό 3,3190%, ενώ η Tyrus Capital S.A.M. που είναι εγγεγραμμένη στο Μονακό κατέχει μέσω των εταιρειών Tyrus Capital Event Master Fund Limited και TC Four Limited 15.461.831 μετοχές της Τράπεζας Κύπρου ή 3,465% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Επίσης, η τέως Λαϊκή Τράπεζα συμμετέχει στην Τράπεζα Κύπρου με 9,62%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Τζο Πάτρικ Χούρικαν, δήλωσε πως είναι σημαντικό ότι «πλέον ακούγεται το όνομα της Κύπρου στη διεθνή χρηματαγορά και πλέον αποσυνδέεται η κυπριακή οικονομία από την ελληνική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Capital Economics: Μειώνεται η ισχύς του δολαρίου – Ποιος ο ρόλος Τραμπ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nίκος Καραμούζης: Σημαντική η συμβολή του Τ. Τ στην ελληνική οικονομία
 ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα 4 φαβορί για τη θέση του Γ.Γ. της ΕΕΤ – Το νέο άνοιγμα Καραμούζη στη Φρανκφούρτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here