Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Blackstone, Thomson Reuters και άλλοι επενδυτές πουλούν μερίδιο 4% της LSEG αξίας 1,9 δισ. λιρών

Άνδρας περπατά στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Μια ομάδα επενδυτών της LSEG , συμπεριλαμβανομένων της Blackstone και της Thomson Reuters, πούλησαν μερίδιο 4% στην εταιρεία, αξίας 1,9 δισ. λιρών, δήλωσε σήμερα η ιδιοκτήτρια του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Μια κοινοπραξία, η οποία περιλαμβάνει σχήματα που διαχειρίζονται οι Blackstone, Thomson Reuters καθώς και η θυγατρική της Canada Pension Plan Investment, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης πως θα πουλήσουν περίπου 21,5 εκατομμύρια μετοχές, μέσω δύο επενδυτικών οχημάτων.

Η ομάδα είναι πρώην επενδυτές στη Refinitiv, την οποία η LSEG απέκτησε το 2019 έναντι 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κατέχουν περίπου το 4% των μετοχών της LSEG από την εξαγορά. Με βάση τη σημερινή τιμή κλεισίματος της LSEG, το μερίδιο αποτιμάται σε περίπου 1,9 δισ. λίρες.

Η LSEG είπε ότι θα επαναγοράσει μετοχές αξίας περίπου 500 εκατομμυρίων,  ως μέρος της συμφωνίας. Το Bloomberg ανέφερε ότι ο όμιλος είχε συγκεντρώσει αρκετή ζήτηση επενδυτών για την προσφορά μέσα σε λίγα λεπτά από την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Διαβάστε επίσης

Κρατικά Βραβεία: Το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας στη Ρέα Γαλανάκη

Meta: Επιλύθηκαν τα τεχνικά προβλήματα – Θεωρείες συνομωσίας στις ΗΠΑ λόγω «Σούπερ Τρίτης»

O Musk «τρολάρει» την Meta για την παγκόσμια κατάρρευση των πλατφορμών της