Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Big deal για την Roche: Εξαγοράζει την Telavant έναντι 7,1 δισ. δολαρίων

Dr. Thomas Schinecker, CEO Roche

Dr. Thomas Schinecker, CEO Roche

Η Roche Holding θα διαθέσει 7,1 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Telavant Holdings, εταιρείας που ανέπτυξε μία νέα θεραπεία για φλεγμονώδεις ασθένειες του εντέρου.

Συγκεκριμένα, η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία θα αποκτήσει δικαιώματα για την ανάπτυξη και την εμπορία της RVT-3101, της πολλά υποσχόμενης νέας θεραπείας της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου που βρίσκεται επί του παρόντος σε κλινικές δοκιμές.

Βάσει της συμφωνίας, η Roche θα μπορεί να κατασκευάσει και να λανσάρει στην αγορά το RVT-3101, στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Η Roche θα παρέχει επίσης βραχυπρόθεσμη πληρωμή ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Televant ανήκει στις εταιρείες Roivant Sciences και Pfizer.

Όπως αναφέρει το bloomberg, η Roche έχει δεχθεί πιέσεις να βελτιώσει το χαρτοφυλάκιο φαρμάκων της, καθώς τα πρωτοφανή έσοδα που κατέγραψε από προϊόντα που χρησιμοποιούνταν την περίοδο της πανδημίας φτάνουν στο τέλος τους.

Παρόλα αυτά, η ίδια η εταιρεία είπε ότι οι συμφωνίες «δεν είναι απαραίτητες» και ότι το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιό της θα είναι σε θέση να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη της.

Διαβάστε ακόμη:

Όμιλος HHG: Καινοτομία στη ρομποτική χειρουργική με το σύστημα Da Vinci

Τεχνητή Νοημοσύνη: Αυτά είναι τα βιογραφικά των 11 «σοφών» της ειδικής επιτροπής

Τα σνακ που χαρίζουν ενέργεια και υψηλές επιδόσεις σε μαθητές και φοιτητές