Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Aegean Marine: Οι νέες στρατηγικές κινήσεις για την ανανέωση του στόλου της

Aegean Marine Petroleum Network

Aegean Marine Petroleum Network

Στην πώληση του δεύτερου μεγαλύτερου tanker του στόλου της προχώρησε η Aegean Marine Petroleum Network, αφού όμως πρώτα, είχε εξασφαλίσει την αγορά ενός μεγαλύτερου.

Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πληροφορίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες που επικαλείται το tradewinds, η Aegean πούλησε το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου Umnenga (χωρητικότητας 66.895-dwt και κατασκευής 1993), για scrap. Η τιμή πώλησης ορίσθηκε στα 5,64 εκατομμύρια δολάρια (ή 438 δολάρια ανά ldt).

H Aegean είχε αγοράσει το δεξαμενόπλοιο από την ελληνική εταιρεία Eletson το 2016 στην τιμή των 4 εκατ. δολ. Από τότε το πλοίο δραστηριοποιούνταν στη Νότια Αφρική.

Η τιμή scrap του -κατασκευασμένου στις νοτιοκορεάτικες γιάρδες της Hyundai- tanker,  κυμαίνεται μεταξύ 5,3 εκατ. δολ. έως 5,8 εκατ. δολ. σύμφωνα με τα δεδομένα της VesselsValue.

Πηγές της αγοράς, αναφέρουν ότι η πώληση αυτή αποσκοπεί στην προσπάθεια της Aegean να ανανεώσει και να βελτιώσει τον στόλο της, αφού προχώρησε και στην αγορά ενός νεότερου και μεγαλύτερου tanker.

Η εταιρεία αντικατέστησε το πλοίο με το LR2 tanker Umnega 1 (χωρητικότητας 105.401-dwt και κατασκευής 1999). Σύμφωνα με το VesselsValue η Aegean αγόρασε το δεξαμενόπλοιο από την εταιρεία του κ. Χανδρή, το Νοέμβριο.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή ελέγχει ένα στόλο από 32 tanker συνολικής χωρητικότητας 335.000-dwt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αγγ. Φράγκου: Δυνατά deals με μακροχρόνιες συμφωνίες ναυλώσεων για τη Navios Midstream

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Χατζηπατέρας: Η νέα κίνηση της Dorian LPG

 ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο νέος παίκτης στην ελληνική αγορά του dry bulk που πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα