Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Άδεια για ηλεκτρονικές πληρωμές εξασφάλισε ο ΟΤΕ από την Τράπεζα της Ελλάδος

ΟΤΕ: Στις 19/7 η ακύρωση και διαγραφή 3,47 εκατ. μετοχών

Μιχάλης Τσαμάζ, επικεφαλής ΟΤΕ

Ανοίγει ο δρόμος για την δραστηριοποίηση του ΟΤΕ στις ηλεκτρονικές πληρωμές έπειτα από την σχετική άδεια που εξασφάλισε από την Τράπεζα της Ελλάδος η κατά 100% θυγατρική του, COSMOTE Payments και αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η COSMOTE Payments ιδρύθηκε από τον ΟΤΕ τον Ιούλιο του 2018. Σύμφωνα με όσα είχε πει στις αρχές του τρέχοντος έτους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ η πλατφόρμα για ηλεκτρονικές πληρωμές θα είναι έτοιμη στο τέλος του 2020. Σημειώνεται ότι πιθανότατα εντός του έτους ο ΟΤΕ θα εισέλθει επίσης και στο διαδικτυακό στοίχημα σε συνεργασία με την Intralot.

Βάσει του καταστατικού της η COSMOTE Payments θα παρέχει υπηρεσίες που επιτρέπουν τις τοποθετήσεις και αναλήψεις μετρητών σε λογαριασμό πληρωμών, την εκτέλεση πράξεων πληρωμής, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς κεφαλαίων, σε λογαριασμό πληρωμών που έχει ανοίξει ο χρήστης στον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών του ή σε άλλο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών (εκτέλεση εντολών άμεσης χρέωσης, συμπεριλαμβανομένης της εφάπαξ άμεσης χρέωσης, εκτέλεση πράξεων πληρωμής με κάρτα πληρωμής ή ανάλογο μέσο, εκτέλεση μεταφορών πίστωσης, συμπεριλαμβανομένων των πάγιων εντολών).

Επίσης, θα παρέχει υπηρεσίες εκτέλεσης πράξεων πληρωμής όπου η συγκατάθεση του πληρωτή για να εκτελεσθεί μια πράξη πληρωμής δίδεται μέσω τηλεπικοινωνιακής, ψηφιακής ή πληροφορικής συσκευής και η πληρωμή γίνεται στον φορέα εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιακού, πληροφορικού συστήματος ή δικτύου, ο οποίος ενεργεί αποκλειστικά ως μεσάζων μεταξύ του χρήστη υπηρεσιών πληρωμών και του προμηθευτή αγαθών και υπηρεσιών.

Ακόμα η θυγατρική του ΟΤΕ θα δραστηριοποιείται στην έκδοση, διανομή και εξαργύρωση ηλεκτρονικού χρήματος, σύμφωνα με τους όρους της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας.