Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

ABN Amro: Θα προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού της κατά 15% – Τα νέα σχέδια

Robert Swaak, CEO ABN Amro

Η ABN Amro Bank NV σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 15% σε διάστημα τεσσάρων ετών, καθώς θα αποχωρήσει από αρκετές υπηρεσίες της επενδυτικής τραπεζικής.

Η ολλανδική τράπεζα στοχεύει στην εξασφάλιση 700 εκατ. ευρώ (840 εκατομμύρια δολάρια) νέων αποταμιεύσεων έως το 2024, με τις περισσότερες από τις περικοπές των θέσεων εργασίας να ξεκινούν το 2022, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Robert Swaak κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των επενδυτών τη Δευτέρα. Η ABN Amro απασχολεί περίπου 19.000 υπαλλήλους.

Η τράπεζα κατέγραψε απώλειες στο πρώτο εξάμηνο μετά από την αποχώρηση ορισμένων εταιρικών πελατών, ωστόσο επέστρεψε στα κέρδη κατά το τρίτο τρίμηνο. Τον Αύγουστο, ο Swaak ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περικόψει το 1/3 των εταιρικών δραστηριοτήτων ώστε να ευθυγραμμιστεί με το συνολικό προφίλ κινδύνου της τράπεζας.

Ενώ η τράπεζα έμεινε πιστή στην πολιτική της να πληρώνει τουλάχιστον το 50% των κερδών σε μερίσματα, είπε ότι η αμοιβή των μετόχων πάνω από αυτό το ποσό θα γίνει τώρα μέσω επαναγοράς μετοχών και όχι με πληρωμές σε μετρητά που έχει πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Η ABN Amro δήλωσε ότι στοχεύει να έχει απόδοση ιδίων κεφαλαίων 8% έως το 2024 και 10% μακροπρόθεσμα, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από την εξομάλυνση των επιτοκίων. Αυτή είναι μία πιο ρεαλιστική προσέγγιση σε σχέση με τον προηγούμενο στόχο του 10% έως 13%, χωρίς περιοριστικά μέτρα.

 

Σε ποιες μετοχές στοιχηματίζουν οι ισχυρότεροι επενδυτές του κόσμου για την εποχή μετά την πανδημία – Οι διαφορετικές απόψεις

JPMorgan: Πιθανές εκροές 300 δισ. δολαρίων από τα χρηματιστήρια λόγω αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων

Αλλάζει ο γερμανικός δείκτης Dax: Πιο μεγάλος αλλά και πιο αυστηρός μετά το φιάσκο της Wirecard

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση