Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Πρεμιέρα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για τη Diamond S των Β. Μαρινάκη-W. Ross

βαγγελης-μαρινακης-γουιλμπερ-ρος

Ο εφοπλιστής Wilbur Ross της Diamond S Shipping και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης της Capital Product Partners  (CPLP)

Στην αγορά της Νέας Υόρκης διαπραγματεύονται από χθες οι μετοχές της Diamond S Shipping, καθώς ολοκληρώθηκε η συμφωνία συγχώνευσης των 1,65 δισ. δολαρίων που έκλεισαν τον περασμένο Νοέμβριο η Capital Product Partners  (CPLP) του Ευάγγελου Μαρινάκη και η Diamond S Shipping του Wilbur Ross.

Η νέα εταιρεία  έχει στόλο με 68 δεξαμενόπλοια, υψηλών προδιαγραφών με μέσο όρο ηλικίας λιγότερο από 8 έτη και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τάνκερ στον κόσμο.

Παράλληλα, η Capital Product ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε το revesre split των μετοχών της, σε αναλογία 1 προς 7, ενώ συνεχίζεται η διαπραγμάτευση τους στην αγορά του Nasdaq, με το σύμβολο “CPLP” . Οι μετοχές της Diamond S διαπραγματεύονται στο NYSE με το σύμβολο “DSSI”, με την τιμή τους να διαμορφώνεται κοντά στα 11 δολάρια.

Ο Τζέρι Καλογηράτος, CEO της Capital GP LLC, σχολίασε: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την ολοκλήρωση αυτής της στρατηγικής συναλλαγής και ευχόμαστε στην Diamond S καλή επιτυχία ως εισηγμένη εταιρεία. Η συναλλαγή αυτή επιτρέπει στην CPLP να αναδιαμορφώσει τις επιχειρήσεις της με έναν σύγχρονο στόλο, με εναπομένουσα διάρκεια ναύλωσης άνω των πέντε ετών, παρέχοντας στους μετόχους σταθερότητα και ορατές ταμειακές ροές. Το πιο σπουδαίο που αξίζει να αναφέρω είναι ότι με την ολοκλήρωση της συναλλαγής προσβλέπουμε στην επέκταση των στοιχείων του ενεργητικού μας με σύγχρονα πλοία, ναυλωμένα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, με απώτερο σκοπό την αύξηση των προς διανομή, ταμειακών ροών.”

Σημειώνεται ότι η εισαγωγή και διαπραγμάτευση των μετοχών της νέας εταιρείας Diamond S, αποτελεί τη μεγαλύτερη είσοδο ναυτιλιακής στη Wall Street από τον Ιούνιο του 2015, που είχε πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή της Gener8 Maritime.

Όσον αφορά τη μετοχική σύνθεση της νέας εταιρείας, η WL Ross & Co θα αποτελεί το μεγαλύτερο μέτοχο με ποσοστό 24,3%. Ακολουθούν η First Reserve με ποσοστό 20,5%, η CarVal Investors με 6.5%, η Chengdong Investment Corp – που ελέγχεται από το κρατικό επενδυτικό fund της Κίνας China Investments Corp (CIC) –με  6.5% και ο CEO της CPLP, Ευάγγελος Μαρινάκης με 6,2%.

Στη διοικητική ομάδα της νέας Diamond S συμμετέχουν: ο Craig Stevenson στη θέση του CEO, ο νέος  CFO Kevin Kilcullen που αντικατέστησε πρόσφατα τη Florence Ioannou και ο Sanjay Sukhrani ως COO. Επίσης, συμμετέχουν από την πλευρά της CPLP ο Τζέρι Καλογηράτος και ο Γεράσιμος Βεντούρης.

O Craig H. Stevenson, CEO της Diamond S επισήμανε:“Η εισαγωγή μας στο χρηματιστήριο πραγματοποιήθηκε σε καλή περίοδο όσον αφορά στον κύκλο της αγοράς τάνκερ και μας τοποθετεί σε μία ικανοποιητική θέση για τη μελλοντική ενοποίηση του κλάδου, με έναν από τους μεγαλύτερους στόλους δεξαμενόπλοιων παγκοσμίως, μια οικονομικά αποδοτική πλατφόρμα διαχείρισης πλοίων και έναν υγιή ισολογισμό”.

Craig Stevenson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Π. Λιβανός: Super deal στην αγορά LNG με την ιαπωνική JERA

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τίτλοι τέλους για πλοίο – μαθουσάλα που είχε περάσει και από ελληνική εταιρεία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Β. Μαρινάκης: Η συμφέρουσα κίνηση της Capital Maritime