Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Τέλος στο ανοδικό ράλι του Nasdaq

Wall Street

Τέλος στο ανοδικό του σερί του Nasdaq, με τα 11 συνεχόμενα θετικά κλεισίματα από τα οποία τα 10 με νέα ιστορικά υψηλά, έβαλε η συνεδρίαση της Παρασκευής στη Wall Street. Αντίθετα, σε θετικό έδαφος και νέο ιστορικό ρεκόρ έκλεισε ο Dow Jones, ενώ σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο (αλλά και σε νέο ρεκόρ) έκλεισε ο S&P 500.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών πάντως επικεντρώθηκε στα στοιχεία από την Κίνα για τα κέρδη του βιομηχανικού τομέα, τα οποία αναπτύχθηκαν κατά +5,4% τον Νοέμβριο, τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων οκτώ μηνών. Τον Οκτώβριο είχαν μάλιστα σημειώσει πτώση 9,9% τον Οκτώβριο. Νωρίτερα, το κινεζικό υπουργείου Εμπορίου είχα ανακοινώσει ότι η Κίνα παραμένει σε στενή επαφή με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την υπογραφή της συμφωνίας στις αρχές του επόμενου έτους.

Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, ο Dow Jonews έκλεισε στις 28.645,26 μονάδες με άνοδο +0,08%, ο S&P 500 στις 3.240,02 με οριακή άνοδο 0,11 μονάδων, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με πτώση στις 9.006,62 μονάδες, με πτώση -0,17%.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 19 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 11 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Nike  με άνοδο 0,85%  ενώ τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση η Dow στο -0,74%.

Στην εβδομάδα ο Dow Jones κέρδισε 0,7% και ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,6%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο 0,9%.