Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ισχυρά κέρδη στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, «παραφωνία» η Boeing

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές βρήκαν την απαραίτητη ώθηση από την αισιοδοξία που έφερε η αρχική συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας στο εμπόριο.

Η συμφωνία προβλέπει την άρση ενός μέρους των αμερικανικών δασμών στις κινεζικές εισαγωγές, ενώ από την πλευρά του το Πεκίνο θα αυξήσει τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ.

Την Κυριακή, ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτζχαϊζερ επισήμανε ότι η συμφωνία δεν αφορά μόνο τα αγορικά προϊόντα, αλλά περιλαμβάνει και θέματα που σχετίζονται με την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, τον χρηματοοικονομικό τομέα και τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις. Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί τον Ιανουάριο. Παράλληλα βέβαια θα συνεχιστούν οι συνομιλίες για τα θέματα που δεν έχει υπάρξει συμφωνία, και τα οποία θα επιλύονται στη «δεύτερη φάση».

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε ανοδικά κατά 100,51 μονάδες (+0,36%) στις 28.235,89 μονάδες. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, 23 έκλεισαν με άνοδο, έξι με πτώση, ενώ παρέμεινε αμετάβλητη η μετοχή της Coca Cola. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η  UnitedHealth Group (+2,29%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η μετοχή της Boeing (-4,29%), επηρεασμένη από  δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία φέρεται να εξετάζει να περιορίσει περαιτέρω την παραγωγή των αεροσκαφών 737 Max, ακόμα και να την σταματήσει.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε ενισχυμένος κατά 79,35 μονάδες (+0,91%), στις 8.814,23 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 22,65 μονάδων (+0,71%), στις 3.191,45 μονάδες.