Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Οι τεχνολογικές μετοχές έφεραν νέα ρεκόρ για Nasdaq και S&P 500

Wall Street

Με μικτά πρόσημα έκλεισε την Τετάρτη η Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να δίνουν ώθηση σε Nasdaq και S&P 500 οδηγώντας τους σε νέα ιστορικά υψηλά, την ώρα που ο Dow Jones έκλεισε με πτώση.

Tο ενδιαφέρον επικεντρώθηκε για μια ακόμα ημέρα στα εταιρικά αποτελέσματα. Η Boeing ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 2,94 δισ. δολ για το β΄ τρίμηνο, χωρίς να δώσει εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης. Την ίδια ώρα η Caterpillar ανακοίνωσε πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Την ίδια ώρα στο επίκεντρο βρέθηκε η Facebook, μετά την ανακοίνωση πως συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο-ρεκόρ 5 δισ. δολ. και ότι δεσμεύτηκε να βελτιώσει τις πρακτικές της για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών της. Η μετοχή ωστόσο έκλεισε με κέρδη +1,14%, ενώ αμέσως μετά το κλείσιμο η μετοχή της κινείται στο +4%, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 27.269,97 μονάδες, με πτώση -0,29%.  Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Intel (+2,26%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η Caterpillar (-4,48%) ακολουθούμενη από τη Boeing (-3,12%). Συνολικά 14 έκλεισαν με άνοδο, 15 με πτώση ενώ αμετάβλητη έμεινε η μετοχή της Nike.

Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.019,56 μονάδες με άνοδο +0,47%, ενώ ο  Nasdaq στις 8.321,50 μονάδες με άνοδο +0,85%.