Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Τιτάν: Πλήγμα για την κερδοφορία πληθωρισμός και συνάλλαγμα;

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΙΤΑΝ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΙΤΑΝ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Ισχυρές επιδόσεις σε επίπεδο κύκλου εργασιών, αλλά μειωμένα EBITDA και καθαρά κέρδη αναμένουν για το β’ τρίμηνο της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν οι αναλυτές της AXIA.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, τα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 31,5 εκατ. ευρώ στο β΄τρίμηνο, έναντι 43 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, καθώς τα EBITDA εκτιμάται πως θα συρρικνωθούν κατά 1,4% σε ετήσια βάση, επηρεασμένα από την αύξηση του κόστους και τη χρονοκαθυστέρηση στις αυξήσεις τιμών που έγιναν κατά τη διάρκεια του έτους.

Σε επίπεδο εσόδων, αναμένονται ισχυρές επιδόσεις (αύξηση +20,8% στις πωλήσεις β΄τριμήνου σε ετήσια βάση).

Οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα 6μήνου της Τιτάν

Για το εξάμηνο, προβλέπεται αύξηση κύκλου εργασιών 21,6% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2021, στα 998,7 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να υποχωρούν κατά 7,6% στα 131,8 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 32,3 εκατ. ευρώ (-44,4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2021).

Περαιτέρω, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι:

Η Τιτάν αναμένεται να δημοσιεύσει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου την Πέμπτη, 28 Ιουλίου, πριν από το άνοιγμα της αγοράς.

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΙΤΑΝ

Διαβάστε επίσης

Καλογηράτος (CPLP): Το Χ.Α. δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ξένες αγορές – Πιλάβιος: Ευχή για να εισαχθούν και μετοχές των ναυτιλιακών

«Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Αυξάνεται η επιδότηση στον δεύτερο κύκλο – Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα