Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προς τις 30.000 μονάδες κινείται ο Dow Jones – «Άλμα» 4% για πετρέλαιο, «βουλιάζει» ο χρυσός

Wall Street

Πολύ κοντά στο όριο των 30.000 μονάδων κινείται ο Dow Jones στο άνοιγμα της Τρίτης, με τους βασικούς δείκτες να συνεχίζουν για δεύτερη συνεδρίαση την ανοδική τους τάση, ακολουθώντας την ισχυρή άνοδο των χρηματιστηρίων στην Ευρώπη.

H αγορά αντέδρασε θετικά στην απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να ξεκινήσει τις διαδικασίες μετάβασης της εξουσίας στον επερχόμενο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Η επικεφαλής της Διοίκησης Γενικών Υπηρεσιών Έμιλι Μέρφι δήλωσε στον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι η κυβέρνηση Τραμπ διαθέτει ομοσπονδιακούς πόρους για τη μετάβασή του στο αξίωμα. Ο Τραμπ μέσω ανάρτησής του στο Twitter τόνισε ότι ενέκρινε την κίνηση, αλλά είπε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα. Μάλιστα, ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται πως θα ορίσει ως υπουργό Οικονομικών μια παλιά γνώριμο της αγοράς, την πρώην επικεφαλής της FED, Τζάνετ Γέλεν.

Παράλληλα, η αγορά πανηγυρίζει για την εντυπωσιακή πορεία της μετοχής της Tesla, λίγο πριν την είσοδό της στον S&P 500, καθώς η εταιρεία του Έλον Μασκ ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τα 500 δισ. δολάρια.

Σε αυτό το κλίμα, μια ώρα μετά την έναρξη των συνεδριάσεων στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης, ο Dow Jones ενισχύεται στις 29.975,50 μονάδες με άνοδο 1,30%, ο  S&P 500 στις 3.610,68 μονάδες με κέρδη 0,92% και ο  Nasdaq στις 11.911,91 μονάδες με άνοδο 0,26%. Τη μεγαλύτερη στήριξη στον Dow Jones δίνει η μετοχή της Boeing που κινείται αυτή την ώρα στο 4,66%.

Πέρα από τις μετοχές, ιδιαίτερα θετική προμηνύεται η ημέρα και για τις τιμές του πετρελαίου. Αυτή την ώρα,  το συμβόλαιο Ιανουαρίου του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύεται στα κατά 4,18% στα 44,86 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο του Brent κινείται με άνοδο 3,5% στα 47,67 δολάρια το βαρέλι.

Αντίθετα, νέα βουτιά σημειώνει το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του χρυσού, το οποίο υποχωρεί κατά 2,06% στα 1.806,10 δολάρια η ουγκιά.