Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Όγδοη ανοδική εβδομάδα για τον Dow Jones – Στο -11,8% έκλεισε η Nike

χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή, με τους τρεις δείκτες πάντως να κλείνουν σε θετικό έδαφος για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 37.385,97 μονάδες με απώλειες -0,05%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε στις 4.754,63 μονάδες με άνοδο 0,17% και ο Nasdaq στις 14.992,97 μονάδες με άνοδο 0,19%.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,22%, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,75% και ο Nasdaq με κέρδη 1,21%.

Η αγορά είδε τον προτεινόμενο δείκτη πληθωρισμού της FED, αυτόν του δείκτη τιμών των βασικών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης του Νοεμβρίου, να αυξάνεται κατά μόλις 0,1% σε επίπεδο μήνα και κατά 3,2% σε επίπεδο έτους. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν μηνιαία αύξηση 0,1% σε επίπεδο μήνα και κατά 3,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σε επίπεδο μετοχών, τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών του Dow Jones σημείωσαν οι Intel (1,95%), Amgen (1,73%), Merck (1,24%) και Walmart (1,20%).

Στον αντίποδα τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η Nike, κλείνοντας με βουτιά -11,83% καθώς η εταιρεία μείωσε τις προοπτικές πωλήσεών της και ανακοίνωσε σχέδια για μείωση του κόστους κατά περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια. Στο -1,08% έκλεισε η μετοχή της Walt Disney.

Το χρηματιστήριο των ΗΠΑ θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα για τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε επίσης

Πετρέλαιο: Ισχυρά ανοδική η εβδομάδα παρά τις νέες απώλειες την Παρασκευή

Χρυσός: Με μικρή άνοδο έκλεισε η Παρασκευή – Πώς κινήθηκαν τα υπόλοιπα μέταλλα

Χρηματιστήριο: Κέρδη 39% ο δείκτης το 2023 – Οι διαψεύσεις της Ideal για Μοτοδυναμική και η συμμετοχή Κόκκαλη στο Καζίνο Πάρνηθας