Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Νέες απώλειες για τους δείκτες μετά τις δηλώσεις Πάουελ – Κοντά στο 5% η απόδοση του 10ετούς

Χρηματιστές στη Wall Street

Με νέες απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη καθώς η Wall Street προσπάθησε να αναλύσει τα σχόλια του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ , ενώ παρακολουθούσε στενά τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να αυξάνονται.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.414,17 μονάδες με απώλειες -0,75%, ο S&P 500 στις 4.278 μονάδες με πτώση -0,85% ενώ ο Nasdaq στις 13.186,18 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,96%.

Ο Τζερόμ Πάουελ ανέφερε πως ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός και πιθανότατα θα απαιτηθεί χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη, ενώ σημείωσε επίσης ότι πρόσφατα στοιχεία δείχνουν πρόοδο προς την επιβράδυνση των τιμών. Τόνισε επίσης ότι η νομισματική πολιτική της FED δεν είναι ακόμη πολύ αυστηρή.

Παρά την πρόοδο που δείχνουν τα στοιχεία, «σε κάθε περίπτωση, ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός», είπε. «Λίγοι μήνες καλών δεδομένων είναι μόνο η αρχή του τι χρειάζεται για να χτίσουμε την εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς τα κάτω προς τον στόχο μας».

Οι επενδυτές φάνηκε να θεωρούν, με βάση τα όσα ανέφερε ο Πάουελ, ότι η Fed πιθανότατα θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα τουλάχιστον στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της.  Ωστόσο υπάρχει αβεβαιότητα γύρω από τις μεσομακροπρόθεσμες κινήσεις της.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του κρατικού αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημείωσε νέο υψηλό την Πέμπτη, φτάνοντας στο 4,996%, πλησιάζοντας πιο κοντά στο επίπεδο του 5% το οποίο ξεπέρασε τελευταία φορά το 2007. Μετά τη δημοσιοποίηση των παρατηρήσεων του Πάουελ, η απόδοση έμεινε κοντά σε αυτό το υψηλό.

Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον στράφηκε στα εταιρικά αποτελέσματα. Η εντυπωσιακή αύξηση των συνδρομητών που κατέγραψε η Netflix στο τελευταίο τρίμηνο έδωσε ώθηση στη μετοχή της, κλείνοντας στο +16,05%. Αντίθετα, βουτιά 9,30% σημείωσε η μετοχή της Tesla, αφού η εταιρεία του Elon Musk έχασε τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη και τα έσοδα στο τρίτο τρίμηνο. Μάλιστα, ο Musk προειδοποίησε ότι το Cybertruck της εταιρείας δεν θα παράγει πολύ θετικές ταμειακές ροές περισσότερο από ένα χρόνο μετά την έναρξη της παραγωγής.

Πέρα από τις μετοχές τεχνολογίας, η AT&T σημείωσε άνοδο 6,56% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες για το τρίτο τρίμηνο, ενώ η επενδυτική εταιρεία Blackstone υποχώρησε κατά 7,9%, μετά από μια πιο αδύναμη από την αναμενόμενη έκθεση αποτελεσμάτων.

Διαβάστε επίσης

Χρυσός: Έκλεισε με άνοδο 0,6% με φόντο τις επόμενες κινήσεις της Fed

Eυρωαγορές: Σε χαμηλό 7 μηνών ο Stoxx 600 μετά τα αρνητικά εταιρικά αποτελέσματα

Πετρέλαιο: Κέρδη 1% με το βλέμμα ξανά στη Μέση Ανατολή