Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Θετική ξανά η εβδομάδα για τον χρυσό, παρά την πτώση της Παρασκευής – Εβδομαδιαίο άλμα 12% για το παλλάδιο

Χρυσός: Γιατί οι Γερμανοί σπεύδουν σε αγορές του πολύτιμου μετάλλου

Με πτώση έκλεισε ο χρυσός την Παρασκευή, καταφέροντας ωστόσο να κλείσε με κέρδη την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές εμπιστεύτηκαν το πολύτιμο νόμισμα ως επένδυση ασφάλειας κόντρα στον υψηλό πληθωρισμό.

Ο χρυσός, πάντως, δέχεται τις πιέσεις της ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων, ενώ η αγορά έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της στην επικείμενη συνεδρίαση της FED την ερχόμενη εβδομάδα.

Την Παρασκευή, το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του χρυσού υποχώρησε κατά 0,6% κλείνοντας στα 1.831,80 δολάρια ανά ουγγιά. Στην εβδομάδα, ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 0,8%.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε κατά 1,6% την Παρασκευή στα 24,32 δολάρια ανά ουγγιά, αλλά σε επίπεδο εβδομάδας κατέγραψε την καλύτερη του επίδοση από τον περασμένο Μάρτιο με κέρδη 6,1%. Ο χαλκός Μαρτίου έκλεισε με πτώση1,3% στα 4,524 δολάρια ανά λίβρα, με την εβδομάδα να κλείνει με άνοδο 2,3%, η πλατίνα Απριλίου έκλεισε την Παρασκευή με πτώση 1,5% στα 1.035,10 δολάρια ανά ουγγιά (εβδομάδα +7,3%).

Τέλος το  παλλάδιο Μαρτίου έκλεισε με νέα άνοδο 1,5% στα 2.104,30 δολάρια ανά ουγγιά, ανεβάζοντας τα κέρδη της εβδομάδας στο +12%.

Διαβάστε επίσης

Με βαριές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές – Βουτιά 16,6% για τη Siemens Energy

Χάος στην αγορά crypto: Βουτιά έως τα 37.700 δολάρια για το Bitcoin, άνω του 14% η πτώση στο Ether