Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πετρέλαιο: Πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα πτώσης έφερε η αναβολή της συνεδρίασης του OPEC+

αντλίες πετρελαίου

Με νέες απώλειες έκλεισαν την Παρασκευή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, στον απόηχο της αναβολής της προγραμματισμένης για το Σαββατοκύριακο συνεδρίασης του OPEC+.

To West Texas Intermediate παραδόσεως Ιανουαρίου υποχώρησε εκ νέου την Παρασκευή κατά 1,56 δολάρια ή -2% για να διαμορφωθεί στα 75,54 δολάρια το βαρέλι. Την ίδια ώρα στο ICE Futures το Brent  Ιανουαρίου σημείωνε πτώση 84 σεντς ή -1% για να κλείσει στα 80,48 δολάρια το βαρέλι.

Σε εβδομαδιαία βάση, το WTI  σημείωσε απώλειες 0,7%, ενώ το Brent υποχώρησε λίγο κάτω του 0,1%. Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση για τα δύο συμβόλαια.

Η πτώση των τελευταίων τριών ημερών, που ανέτρεψε το αρχικώς θετικό κλίμα στην αγορά, ήρθε μετά την απόφαση του OPEC+ να αναβάλει τη συνεδρίαση που είχε οριστεί αρχικά για την Κυριακή, για τις 30 Νοεμβρίου.

Η αναβολή ήρθε καθώς η Αγκόλα και η Νιγηρία πίεσαν για αύξηση της παραγωγής τους.

Την ίδια ώρα η Σαουδική Αραβία εμφανίζεται πρόθυμη για μια νέα περικοπή της ημερήσιας παραγωγής της. Η χώρα αντιμετωπίζει έλλειμμα στον προϋπολογισμό της, ως αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών αλλά και της αύξησης των δαπανών για το project Vision 2030.

Διαβάστε επίσης

Ισραήλ: Έλαβε ήδη τη λίστα με τα ονόματα των ομήρων που θα απελευθερωθούν το Σάββατο

Wall Street: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα για τους βασικούς δείκτες

Ξανά πάνω από τα 2.000 δολάρια ο χρυσός στη δεύτερη διαδοχική εβδομάδα κερδών