Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πετρέλαιο: Δεύτερη ημέρα απωλειών λόγω Κίνας – 7η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα για το WTI

φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα

Δεύτερη ημέρα πτώσης για τις τιμές του πετρελαίου, καθώς η αγορά συνεχίζει να προβληματίζεται με την κατάσταση στην Κίνα, υπό την νέα αύξηση των περιοριστικών μέτρων σε Σανγκάη και Πεκίνο.

Παράλληλα, η άνοδος του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Μάιο σε νέο υψηλό 40 ετών, που συνεπάγεται με αύξηση των πιθανοτήτων για μια πιο επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη FED και άνοδο της αξίας του δολαρίου, έφερε πρόσθετη πίεση στην αγορά.

Οι πιέσεις, πάντως, αντισταθμίζονται εν μέρει χάρη στις προσδοκίες για την σταθερή ζήτηση για βενζίνη στις ΗΠΑ και τη μικρή για τις απαιτήσεις της αγοράς αύξηση της παραγωγής αργού από τον OPEC+.  Την ίδια ώρα, ο αριθμός των εξεδρών άντλησης πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία, στις 580 αυτή την εβδομάδα, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020.

Έτσι, το  Brent παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 0,9%, στα 122,01 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας το Brent κατέγραψε κέρδη  1,9%. Ήταν η 4η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα για το συμβόλαιο.

ΤοWΤΙ Ιουλίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά  0,7%  στα 120,67 δολάρια το βαρέλι. σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 1,5%, διευρύνοντας το σερί στο 7ο συνεχόμενο θετικό πενθήμερο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρές πιέσεις στις ευρωαγορές – Βουτιά 3,08% για τον DAX, στο -2,69% ο Stoxx 600