Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Με απώλειες έκλεισαν την Παρασκευή χρυσός και πετρέλαιο

Ευρώπη

Με απώλειες έκλεισε την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας πάντως μια θετική για αυτόν εβδομάδα, χάρη στην ανησυχία που συνεχίζει να προκαλεί η έξαρση της πανδημίας.

Ειδικότερα το συμβόλαιο χρυσού,  παράδοσης Φεβρουαρίου, υποχώρησε κατά  0,5% την Παρασκευή κλείνοντας στα 1.856,20 δολάρια η ουγγιά.  Σε επίπεδο εβδομάδας, ο χρυσός κατέγραψε κέρδη 1,4%.

Απώλειες σημείωσαν και οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα και η απρόσμενη αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ πίεσαν προκάλεσαν νέα ανησυχία στην αγορά.

Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε κατά 1,6% στα 52,27 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με απώλειες 0,3%.

Το συμβόλαιο του Brent παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε κατά 1,2% στα 55,41 δολάρια το βαρέλι, κλείνοντας ωστόσο την εβδομάδα με κέρδη 0,6%.