Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρυσός: Το χειρότερο αρνητικό σερί των τελευταίων 6 χρόνων

Χρυσός σε ράβδους

Για ένατη συνεχόμενη ημέρα υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού, καθώς η δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED και οι νέοι φόβοι για άνοδο των επιτοκίων οδηγεί τις αποδόσεις των ομολόγων στις ΗΠΑ σε υψηλά 15 ετών.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ΗΠΑ ξεπέρασε το 4,3%, στο υψηλότερο επίπεδο από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Ο χρυσός Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 13,10 δολάρια ή -0,7% για να διαμορφωθεί στα 1.915,20 δολάρια η ουγγιά. Πρόκειται για την πρώτη φορά που καταγράφονται 9 συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις από τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market Data.

Αντίθετη ήταν η εικόνα στα υπόλοιπα μέταλλα, βρίσκοντας στήριξη στην μικρή υποχώρηση του δολαρίου.

Το ασήμι Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 18 cents ή 0,8% στα 22,72 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός  Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 3 cents ή 0,9% στα 3,69 δολάρια η λίβρα.

Το παλλάδιο Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 8,10 δολάρια ή 0,7% στα 1.220,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα Οκτωβρίου πρόσθεσε 4,30 δολάρια ή 0,5% στα 895,60 δολάρια η ουγγιά.

Διαβάστε επίσης

Ευρωαγορές: Απώλειες στον απόηχο της δημοσιοποίησης των πρακτικών της FED

Ομόλογα: Σε υψηλά 15ετίας οι αποδόσεις καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων

Πρακτικά FED: Ανησυχία για τον πληθωρισμό, ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων