Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρυσός: Αμετάβλητο στα υψηλά έξι εβδομάδων παρά την άνοδο του δολαρίου

Χρυσός σε ράβδους

Παρά την άνοδο του δολαρίου κατά ο,4%, ο χρυσός κατάφερε να παραμείνει αμετάβλητος, κοντά στα υψηλά έξι εβδομάδων, σε μια ημέρα με περιορισμένες μεταβολές για τα μέταλλα.

Πάντως, η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον την επερχόμενη κίνηση της FED την επόμενη εβδομάδα και τα όσα θα αναφέρει ο επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ σχετικά με τις κινήσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας και της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Αυγούστου παρέμεινε αμετάβλητο στα 1.980,80 δολάρια η ουγγιά.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Σεπτεμβρίου σημείωσε μικρή άνοδο 0,5% στα 25,39 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 0,4% στα 3,81 δολάρια η λίβρα.

Η πλατίνα Οκτωβρίου υποχώρησε 1% στα 984,8 δολ. η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 0,7% στα 1.307 δολ. η ουγγιά.

Διαβάστε επίσης

Μεικτά πρόσημα στις Ευρωαγορές – «Πάρτι» στο Λονδίνο για την πτώση του πληθωρισμού

Βρετανία: Η τράπεζα Coutts έκλεισε τους λογαριασμούς του Νάιτζελ Φάρατζ

Χρηματιστήριο: «Απασφάλισε» η Mytilineos με σχεδόν €5,1 δισ. κεφαλαιοποίηση – Πυρπολεί τα €500 εκατ. αξία η Ιντρακάτ, όλα ανοιχτά στη Cenergy