Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Στο κόκκινο έκλεισε η Wall Street – Βαριές απώλειες για το πετρέλαιο

wall street

Με απώλειες ολοκλήρωσαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις μετοχές της ενέργειας και των χρηματοοικονομικών να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.931,05 μονάδες, με πτώση -0,58%, ο S&P 500 στις 4.688,67 μονάδες με απώλειες  -0,26% ενώ ο Nasdaq στις 15.921,57 μονάδες, κλείνοντας στο -0,33%.

Ελαφρά πτώση στο επίπεδο του 1,59% κατέγραψε η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου.

Οι επενδυτές παρακολούθησαν τις νέες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων των αλυσίδων λιανικής πώλησης. Μετά τη Home Depot και τη Walmart, ήρθε η σειρά των  Target και  Lowe’s να ανακοινώσουν τα στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο, τα οποία μάλιστα κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Ωστόσο, η μετοχή της Target έκλεισε με απώλειες 4,76%, ενώ η Lowe’s έκλεισε μόλις στο +0,44%, αν και ενδοσυνεδριακά κινήθηκε με άνοδο άνω του 2%.

Από τις μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Apple (1,65%), Home Depot (0,65%) και
Johnson & Johnson (0,41%).

Αντίθετα, τη μεγαλύτερη πίεση στον δείκτη άσκησε η μετοχή της Visa, μετά και την απόφαση της Amazon να σταματήσει να δέχεται πληρωμές με τις πιστωτικές της κάρτες στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Ιανουάριο. Η μετοχή της έκλεισε στο -4.70%.

Ιδιαίτερα πτωτικά κινήθηκε και η μετοχή της Goldman Sachs, κλείνοντας στο -2,86%.

Εκτός Dow Jones, μεγάλη διόρθωση πραγματοποίησε η μετοχή της Rivan, η οποία είχε εντυπωσιάσει με το ντεμπούτο της στην αγορά την προηγούμενη εβδομάδα. Η μετοχή έκλεισε στο -15,08%.

Από εκεί και πέρα, η πτώση των τιμών του πετρελαίου  και η παρέμβαση Μπάιντεν ο οποίος ζήτηση την παρέμβαση των ρυθμιστικών αρχών για το ζήτημα της αύξησης της βενζίνης, επηρέασε αρνητικά τον κλάδο της ενέργειας. Η τιμή το αργού τύπου WΤΙ παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 3% στα 78,36 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το Brent Ιανουρίου διαμορφώθηκε στα 80,28 δολάρια το βαρέλι με πτώση 2,6% στο ICE Futures Europe.

Στα μάκρο της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,7% τον Οκτώβριο, στο εποχιακό προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,520 εκατ. μονάδων.