Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Σε «ζώνη υψηλού κινδύνου» οι τιμές του πετρελαίου

γεώτρηση πετρελαίου

γεώτρηση πετρελαίου

Σε  «ζώνη υψηλού κινδύνου» εισέρχονται οι τιμές του πετρελαίου. Η προειδοποίηση έρχεται από τον Fatih Birol, γενικό διευθυντή του Διεθνή Οργανισμού Ενέργειας (IEA), σε συνέντευξη του στο Bloomberg. Πρόσθεσε ότι η ακριβή ενέργεια «ήρθε σε μία κακή χρονική στιγμή, όπου η παγκόσμια οικονομία χάνει το momentum. Θέλουμε ειλικρινά περισσότερο πετρέλαιο».

Οι δηλώσεις του Birol έχουν βαρύτητα, καθώς ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προσφέρει συμβουλές σε βιομηχανικές χώρες σχετικά με την ενεργειακή πολιτική και συντονίζει την διακίνηση του πετρελαίου έκτακτης ανάγκης παγκοσμίως. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο οργανισμός δεν εξετάζει επί του παρόντος τη χρήση των αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης.

Σταθεροποιητικά κινούνται στις 14.39 ώρα Ελλάδος, οι τιμές του brent και WTI. Η τιμή του συμβολαίου του brent, παράδοσης Δεκεμβρίου βρίσκεται στα 89,94 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού, παράδοσης Νοεμβρίου, κινείται στα 74,92 δολάρια το βαρέλι.