Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Νέο άλμα για το πετρέλαιο σε υψηλά 2 μηνών

φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα

Νέα ισχυρή άνοδο σημείωσαν την Τετάρτη οι τιμές των συμβολαίων πετρελαίου, καθώς περιορίζονται οι φόβοι που αφορούν την παραλλαγή Όμικρον.

Ο πρόεδρος της FED, Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας την Τρίτη στη Γερουσία ανέφερε πως οι επιπτώσεις της Ομικρον στην οικονομία θα έχουν μικρή διάρκεια. Παράλληλα τόνισε πως η Ομοσπονδιακή τράπεζα δεν θα πλήξει με τις κινήσεις της για την μείωση του πληθωρισμού την οικονομική ανάπτυξη και την αγορά εργασίας.

Παράλληλα η αγορά είδε με ενδιαφέρον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις των οικονομολόγων για αύξηση στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4 δεκαετιών, αλλά και αυτά της Κίνας, όπου η αύξηση των τιμών καταναλωτή και παραγωγού ήταν μικρότερη του αναμενόμενου.

Την ίδια ώρα τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα  στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API).

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του WTI έκλεισε με άνοδο 2% στα 82,84 δολάρια το βαρέλι , σε υψηλό 2 μηνών. Το συμβόλαιο Μαρτίου του Brent έκλεισε με άνοδο 1,5%, στα 84,96 δολάρια το βαρέλι.

Το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου του φυσικού αερίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης  αυξήθηκε κατά 13,3% στα 4,818 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο.

Διαβάστε επίσης 

Η Fitch και το στοίχημα των 12 δισ. ευρώ

Νέα άνοδος για τις ευρωαγορές, επέστρεψε στις 16.000 ο DAX – Βουτιά 15,46% για Philips