Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Νέες απώλειες για τον χρυσό – Κρατήθηκε πάνω από τα 1.700 δολάρια

Ραβδοι χρυσού - χρυσός - τμή χρυσού

Δεύτερη συνεχής ημέρα απωλειών για τον χρυσό, που όμως κρατήθηκε για ακόμα μια μέρα πάνω από τα 1.700 δολάρια η ουγγιά, με το δολάριο να σημειώνει άνοδο 0,7%, την ώρα που οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις Fed για τα επιτόκια.

Οι αγορές εκτιμούν πως η Fed θα προχωρήσει σε μια αύξηση της τάξης των 75 μονάδων βάσης με την προσοχή να βρίσκεται και στα όσα θα αναφέρει ο διοικητής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, για την πορεία της οικονομίας.

Στο κλίμα αυτό, συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Αυγούστου, έχασαν 0,1% ή 1,40 δολάρια στα 1.717,70 δολάρια ανά ουγγιά. Το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου σημείωσε αύξηση 1,1% στα 18,535 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια παλλάδιου παράδοσης Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν επίσης κατά 0,4% στα 2.011,2 δολάρια η ουγγιά.

Η πλατίνα Οκτωβρίου έχασε 0,6% στα 864,4 δολάρια δολάρια η ουγγιά ενώ ο χαλκός Σεπτεμβρίου σημείωσε αύξηση 0,9% στα β3,3845 δολάρια η λίβρα.

Διαβάστε επίσης:

Απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Fed και ΔΝΤ

Χαμηλότερες οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων από αυτές των ιταλικών – Σε χαμηλό διμήνου το γερμανικό 10ετες