Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

JP Morgan: Ρεαλιστικές οι προβλέψεις της Eurobank για τα ΝPEs – Αναβαθμίζει σε overweight την μετοχή

Φωκίων Καραβίας

Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank

Τιμή στόχο στα 0,70 ευρώ και αναβάθμιση της σύστασης σε overweight (καλύτερη της αγοράς) δίνει η JP Morgan, σε σημερινή έκθεσή της, για την μετοχή της Eurobank.

Σχολιάζοντας τα χθεσινά αποτελέσματα, η JP Morgan επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η διοίκηση της Eurobank έστειλε ένα ρεαλιστικό μήνυμα, προβλέποντας ότι τα δάνεια που θα μετατραπούν σε μη εξυπηρετούμενα την επόμενη χρονιά θα φθάσουν περίπου το 20%.

Συγκεκριμένα, όπως προέβλεψε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας κατά την ενημέρωση των επενδυτών, από τα 4,9 δισ. ευρώ των δανείων που έχουν μπει σε καθεστώς μορατόριουμ, το 20% εκτιμάται ότι δεν θα εξυπηρετηθεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης το ποσοστό των NPEs θα αυξηθεί οριακά το 2021 στο 15,5%, αλλά θα επανέλθει σε πτωτική τροχιά και στόχος είναι να μειωθεί σε μονοψήφιο ποσοστό το 2022.

«Η τράπεζα εμφανίζεται καλά τοποθετημένη στο δύσκολο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού», σχολιάζει η JP Morgan, «με υψηλής ποιότητας ισολογισμό και περισσότερο χώρο στη διοίκηση να επικεντρωθεί σε πιο αποτελεσματικές κινήσεις που θα προσδώσουν αξία στην τράπεζα, μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Διαβάστε ακόμα:

Στο 1,2 δισ. ευρώ τα νέα «κόκκινα δάνεια» που θα αφήσει πίσω της η κρίση για τη Eurobank

Η Moody’s αναβαθμίζει τα καλυμμένα ομόλογα Eurobank και Εθνικής Τράπεζας

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση