Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs: Πού πρέπει να εστιάσουν οι επενδυτές την προσοχή τους στις αγορές – Οι τιμές στόχοι των δεικτών μετοχών, ομολόγων και εμπορευμάτων

Andrea Ferrario, Goldman Sachs

Andrea Ferrario, Goldman Sachs

«Αυτή την εβδομάδα την προσοχή των επενδυτών θα τραβήξει η ανακοίνωση για την αμερικανική αγορά εργασίας και τα δεδομένα της αλλά και ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Fed Πάουελ με την ομιλία του ενώπιον της Γερουσίας. Οι οικονομολόγοι του οίκου εκτιμούν ότι οι θέσεις εργασίας θα αυξηθούν κατά 250.000 και ότι η ανεργία θα παραμείνει αμετάβλητη σε ποσοστό 3,4%. Εξίσου σημαντική θεωρεί η αμερικανική τράπεζα την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας αναφορικά με τις αποφάσεις της νομισματικής πολιτικής που θα γίνουν στο τέλος της εβδομάδας», εξηγεί η Goldman Sachs και ο Andrea Ferrario.

Η αμερικανική τράπεζα εξηγεί ότι η μεταβλητότητα στις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές αγορές από το τέλος του τρίτου τριμήνου πέρυσι έχει μειωθεί αλλά η μεταβλητότητα των δεκαετών ομολόγων έχει αυξηθεί κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Μετά από μια παύση στο τέλος του τέταρτου τριμήνου πέρυσι οι ιαπωνικές μετοχές έχουν εκ νέου υπεραπόδοση έναντι της παγκόσμιας αγοράς μετοχών οδηγούμενες από τις βιομηχανικές, τις κυκλικές και τις διεθνείς μετοχές, καθώς το ιαπωνικό νόμισμα έχει σημειώσει πτώση.

Η αμερικανική τράπεζα εξακολουθεί να προτιμά τις μετοχές εκτός των ΗΠΑ και βλέπουν περαιτέρω ανοδικά περιθώρια για τις ιαπωνικές μετοχές.

Η Goldman Sachs προτείνει τους εξής στόχους για τις βασικές αγορές:

Διαβάστε επίσης:

Jefferies: Ξεκινά την κάλυψη των ελληνικών τραπεζών – Οι τιμές στόχοι και οι συστάσεις

JP Morgan: Χρησιμοποιήστε το ράλι του α’ τριμήνου για να πάρετε τα κέρδη σας από τις μετοχές