Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Deutsche Bank: Πρωταθλητής αποδόσεων το ΧΑ, παρά την πτώση του Αυγούστου

Deutsche Bank

Deutsche Bank

Τo XA με άνοδο 44,2% από τις αρχές του έτους παραμένει στις κορυφαίες αγορές ανάμεσα στις 38 κατηγορίες επενδύσεων που παρακολουθεί η Deutsche Bank.

Παρότι ο Αύγουστος έκλεισε με πτώση 1,6% για τις ελληνικές μετοχές, η πορεία της αγοράς παρέμεινε θετική για το σύνολο του έτους, με μόνο την αγορά της Ρωσίας να είναι σε υψηλότερο επίπεδο. Σε δολαριακούς όρους, ωστόσο, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ είναι η καλύτερη αγορά από όσες παρακολουθεί η γερμανική τράπεζα.

Οι αναλυτές του γερμανικού επενδυτικού οίκου Henry Allen και Jim Reid αναφέρουν ότι ο προηγούμενος μήνας υπήρξε ένας δύσκολος μήνας για τις αγορές, με αποτέλεσμα μόνο τα 12 από τα 38 περιουσιακά στοιχεία που παρακολουθούν να σημειώσουν κέρδη.

Οι πιέσεις που δέχθηκαν οι αγορές τον Αύγουστο οφείλονται στα επιτόκια και τα υψηλότερα επίπεδα στα οποία θα διατηρηθούν για περισσότερο καιρό και η αύξηση της απόδοσης του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου στο υψηλότερο επίπεδο του τρέχοντος κύκλου, έπειτα και από την υποβάθμιση της αξιολόγησης των ΗΠΑ από τον οίκο Fitch.

Το ΧΑ και ο Γενικός Δείκτης έχει σημειώσει 44,2%, από τις αρχές του έτους, o Nasdaq ακολουθεί με τις μετοχές τεχνολογίας με άνοδο 34,9%. Η εγχώρια αγορά ξεπερνάει σημαντικά τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ο δείκτης Stoxx 600 έχει καταγράψει άνοδο 11,1%, ο γερμανικός δείκτης DAX 14,5% και ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 2,8% μόλις.

Ποια περιουσιακά στοιχεία σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη τον Αύγουστο

Ποια περιουσιακά στοιχεία σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες τον Αύγουστο

Διαβάστε επίσης:

JP Morgan: Αναβαθμίζει τον ΟΠΑΠ σε overweight με νέα τιμή στόχο στα €19,5

Ανατροπές στις κεφαλαιοποιήσεις: Η Eurobank στη 2η θέση άφησε πίσω της τον ΟΤΕ – Τι συμβαίνει με ΟΠΑΠ και Εθνική

UBS: Έρχεται διψήφια πτώση στις μετοχές των ΗΠΑ και της Ευρώπης – Οι τιμές στόχοι των μετοχικών δεικτών