Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Υπέρ κέρδη 39 εκατ. για τους μετόχους της Καρέλιας, εν αναμονή των αμερικανικών εκλογών

Ανδρέας Καρέλιας

Ανδρέας Καρέλιας

Μπορεί το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) να κινήθηκε υποτονικά, με το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτών να τηρεί στάση αναμονής εν όψει του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών, ωστόσο, οι μέτοχοι της εταιρίας Καρέλια είδαν την αξία των μετοχών τους να εκτινάσσεται κατά 38,9 εκατ. ευρώ.

Με όγκο συναλλαγών μόλις 54 τεμαχίων και αξία συναλλαγών 15.066 ευρώ, η μετοχή της Καρέλιας έκλεισε στα 279 ευρώ από 260 ευρώ που ήταν προηγούμενο κλείσιμο.

Έτσι,  σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, η αξία των μετοχών της Ιωάννας Καρέλια αυξήθηκε κατά  16,7 εκατ. ευρώ, η αξία των μετοχών του Ανδρέα Καρέλια κατά 11,3 εκατ. ευρώ και του Ευστάθιου Καρέλια κατά 10,9 εκατ. ευρώ.

Η συνεδρίαση

Κατά τ’άλλα η συνεδρίαση του ΧΑ κινήθηκε στη σκιά των αμερικανικών εκλογών, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους, όπως άλλωστε και στις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,28% στις 582,20 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε σημείωσε χαμηλότερη τιμή στις  580,40 μονάδες και υψηλότερη στις 584,75 μονάδες.  Ο τζίρος ανήλθε στα 24,9 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,34%, στις 1.536,83 μονάδες, ενώ άνοδο 0,43% σημείωσε ο Mid Cap κλείνοντας στις 749,70 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,36% στις 651,84 μονάδες.

Το βλέμμα είναι στραμμένο στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και στο αποτέλεσμα των εκλογών που θα αναδείξουν το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. Οι μεγάλες παγκόσμιες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Morgan Stanley, της JPMorgan Chase, της HSBC και της Goldman Sachs, έχουν προετοιμαστεί για ενδεχόμενη αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές μετά τις σημερινές εκλογές στις ΗΠΑ.

Στο ταμπλό τώρα, αρκετές από τις μετοχές του FTSE 25 σημείωσαν αυξημένη μεταβλητότητα. Ξεχώρισε η Aegean που έκλεισε με κέρδη 2,13%, ενώ με άνοδο άνω του 1% τερμάτισαν οι μετοχές  Folli Follie, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν και ΟΠΑΠ. Μικρή άνοδο σημείωσαν οι Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική, ΟΤΕ, Μυτιληναίος και Jumbo, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκαν και σε υψηλότερα επίπεδα.

Από την άλλη πλευρά, με απώλειες άνω του 1% έκλεισαν οι μετοχές Βιοχαλκο, Grivalia, Lamda και ΟΛΠ, ενώ υποχώρηση σημείωσαν οι Ελληνικά Πετρέλαια, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ και Eurobank. Αμετάβλητες παρέμειναν οι ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, ΕΕΕ και ΔΕΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κεφάλαιο φορολογία: Οι 10 σαρωτικές αλλαγές-Τι αλλάζει σε περιουσιολόγιο και φόρο κατοικιών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα κάνει το αφεντικό της Coca Cola απέναντι στον Ιβάν για την Σουρωτή;

 

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αντιδρούν στην πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης με 24ωρη απεργία οι υπάλληλοι!