Titans

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Εφοπλιστής

Βαρύ χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων διαθέτει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ναυτιλία, media και ποδόσφαιρο (με την υψιπετή σημαία του Ολυμπιακού) τον καθιστούν εξόχως επιδραστικό, ενώ είναι καθαρά θέμα και χρόνου και μόνο να υλοποιηθεί και η εξαγορά της Forthnet, που θα διευρύνει την επιρροή του στο εγχώριο επιχειρείν. Έχοντας παράλληλα παρουσία και στον Δήμο Πειραιά, όπου εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, στις εκλογές του Μαΐου του 2019.

Εφοπλιστής δεύτερης γενιάς, αυτονομήθηκε νωρίς από την οικογενειακή επιχείρηση ακολουθώντας τις νέες τάσεις της παγκόσμιας ναυτιλίας, κάνοντας επιλογές που τον δικαίωσαν. Καθώς τον έχουν αναδείξει σε έναν από τους κορυφαίους Έλληνες εφοπλιστές. Μάλιστα το 2019 βρέθηκε στην 59η θέση στη λίστα των Lloyd’s με τις 100 προσωπικότητες που πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ηχηρή αίσθηση προκάλεσε στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, η ολοκλήρωση του mega deal, με το οποίο η ναυτιλιακή του Μαρινάκη (Capital Product Partners) συγχώνευσε το στόλο των τάνκερ με εκείνα της εταιρείας Diamond S Shipping, συμφερόντων του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου Wilbur Ross. Δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τάνκερ στον κόσμο.

Ορόσημο αποτελεί επίσης η κίνηση του Έλληνα εφοπλιστή να προχωρήσει λίγο πριν από την εκπνοή του 2019 στην παραγγελία του πρώτου, παγκοσμίως, μεγάλου τάνκερ VLCC που θα κινείται με καύσιμο LNG.

Στην εγχώρια αγορά των media, ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχώρησε σε νέες επενδυτικές κινήσεις, δαπανώντας περίπου 70 εκατ. ευρώ για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, όπως επίσης και του σήματος MEGA μαζί με την ταινιοθήκη του. Έτσι, σε συνδυασμό και με τις εφημερίδες «Βήμα» και «Νέα» που του ανήκουν, αποκτά σαφέστατα μεγαλύτερο βεληνεκές στον νευραλγικό τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Στην περίπτωση της Forthnet είναι εκείνος που «έχει δείξει το χρήμα» (40 εκατ. ευρώ) και περιμένει να αποκτήσει άλλη μια κρίσιμη επιχειρηματική θέση στη συνδρομητική τηλεόραση και την ευρύτερη τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Διαπνεόμενος από τη μεγάλη του αγάπη για τον λαοφιλή Ολυμπιακό, κάνει κι εκεί συνεχείς επενδύσεις, ενώ συγχρόνως είναι ιδιοκτήτης και της αγγλικής ομάδας Νότιγχαμ.

Από το παζλ των παρεμβάσεων Μαρινάκη δεν έλειψαν στη διάρκεια της χρονιάς και οι πολυσυζητημένες, σκληρές του κόντρες. Με την απελθούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, με τον Σωκράτη Κόκκαλη, αλλά και με τον Ιβάν Σαββίδη.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα