Titans

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Επιχειρηματίας

Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει. Πολύ περισσότερο στον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος στα σχεδόν πενήντα χρόνια της πολυσυζητημένης επιχειρηματικής του διαδρομής έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι διαθέτει όχι μόνο το ένστικτο, αλλά και την «τεχνογνωσία» του νικητή…

Πριν από 20 χρόνια είχε περιληφθεί στην επίζηλη λίστα με τους 400 ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη. Από τότε βέβαια έχει κυλήσει πολύ νερό στον μύλο των εξελίξεων. Και παρά το γεγονός ότι το εκτόπισμα Κόκκαλη έχει περιοριστεί, εν τούτοις παραμένει ένα ηχηρό σήμαντρο της επιχειρηματικής ελίτ του τόπου.

Στη διάρκεια του 2019, ο Σωκράτης Κόκκαλης, με μια σειρά κινήσεων, αποφάσισε να «ανακατέψει την τράπουλα» στους δύο διακριτούς «πυλώνες» δραστηριοτήτων που συνθέτουν τον ομώνυμο όμιλο. Πιστοποιώντας έτσι την επιδραστικότητά του, σε ένα εξόχως ανταγωνιστικό πεδίο, όπως είναι οι μπίζνες.

Τον Μάρτιο του 2019 αποφάσισε να επιστρέψει στο μάχιμο επιχειρείν, αναλαμβάνοντας ο ίδιος προσωπικά το φιλόδοξο στοίχημα της ανάταξης της Ιντραλότ. Με τα μεγάλα δανειακά της βάρη και τις συνεχείς ζημιογόνες χρήσεις. Στην Ιντρακάτ, θυγατρική του αυτόνομου ομίλου της Ιντρακόμ, βρήκε νέο στρατηγικό σύμμαχο στο πρόσωπο του Δημήτρη Κούτρα, που απέκτησε το 20% των μετοχών.

Παράλληλα, ο Σωκράτης Κόκκαλης έχτισε και συμμαχία (εταιρική και προσωπική) με την πλευρά των αδελφών Λασκαρίδη. Συμμαχία που εδράζεται στο, υπό μεταφορά στο Μαρούσι, καζίνο της Πάρνηθας. Κι όλα αυτά εν μέσω των πολλών συζητήσεων που προκάλεσε η εκλογή του γιου του, Πέτρου στην Ευρωβουλή, με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη σοβούσα σκληρή αντιπαράθεση με… φόντο τον Ολυμπιακό.

Με περίπου 7.000 άτομα προσωπικό, οι όμιλοι της Ιντρακόμ και της διεθνοποιημένης Ιντραλότ, ζημιογόνοι και οι δύο, έχουν περί τα 980 εκατ. ευρώ δάνεια και κάπου 200 εκατ. εκατ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα. Αν μη τι άλλο, μια εξαιρετικά δύσκολη άσκηση για τον 80χρονο σήμερα επιχειρηματία, που παραμένει όμως επί των επάλξεων.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα