Titans

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ

Εφοπλιστής

Διαθέτει άριστη αίσθηση της ναυτιλιακής αγοράς και είναι, κατά κοινή παραδοχή, γνωστός για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιάννης Αγγελικούσης βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της ετήσιας λίστα των Lloyd’s -και συγκεκριμένα στην 7η θέση-  με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Μέσω του ομίλου του, Angelicoussis Shipping Group, διαχειρίζεται τρεις ναυτιλιακές εταιρίες -Maran Tankers, Maran Gas και Maran Dry-, με συνολικό στόλο άνω των 120 πλοίων, ενώ δραστηριοποιείται στο ξηρό φορτίο, τα τάνκερ και στην αγορά μεταφοράς LNG με μεγάλη επιτυχία.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίπτωση Έλληνα εφοπλιστή, καθώς ο Γιάννης Αγγελικούσης έχει επιλέξει να μην εισάγει τις εταιρείες του στο χρηματιστήριο, αλλά να διατηρεί την ιδιοκτησία τους, ενώ συνηθίζει να παραγγέλνει νεότευκτα πλοία, αντί να αναζητά ευκαιρίες στην αγορά των μεταχειρισμένων.

Ο όμιλος Angelicoussis Shipping Group είναι 100% ελληνικός με όλα του σχεδόν τα πλοία να είναι υπό ελληνική σημαία.

Κατά το 2019 εστίασε το ενδιαφέρον του στην πολλά υποσχόμενη αγορά μεταφοράς LNG, προχωρώντας σε παραγγελίες νέων πλοίων -12 βρίσκονται υπό κατασκευή-  μέσω της Maran Gas.

Παράλληλα έκλεισε μία σημαντική συμφωνία με την αμερικανική Excelerate Energy L.P. για την εκμετάλλευση της μοναδικής πλατφόρμας πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) του στόλου της Maran Gas, η οποία βρίσκεται υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME).

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα