Titans

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρώην Πρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας

Για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου το 2019 ήταν η πρώτη χρονιά στην προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Και συμπληρώθηκε μέσα σε μία έντονη φημολογία ότι, εκτός από πρώτη γυναίκα πρόεδρος στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, θα ήταν και η πρόταση του πρωθυπουργού για να γίνει και η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας – όπερ και εγένετο.

Κόρη αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, δυναμική και μεθοδική, με περιβαλλοντικές ευαισθησίες, πλούσια συνδικαλιστική δράση και μεγάλη αγάπη για τα ζώα και τις Τέχνες, η Θεσσαλονικιά ανώτατη δικαστικός έφερε άλλον «αέρα» στο νεοκλασικό κτήριο της οδού Πανεπιστημίου, σε αυτό τον πρώτο χρόνο της 4ετούς θητείας της.

«Η πόρτα του γραφείου της είναι πάντα ανοιχτή σε όποιον θελήσει να τη συμβουλευτεί ή να συζητήσει κάποιο θέμα μαζί της. Είναι πάντα πρόσχαρη και πρόθυμη, ξέροντας πώς να κρατάει ισορροπίες», λένε συνάδελφοί της, σκιαγραφώντας μία εικόνα πολύ διαφορετική από αυτή που επικράτησε στο ΣτΕ, πριν εκείνη αναλάβει καθήκοντα προέδρου.

Συχνά – πυκνά, η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφραζε τον προβληματισμό της για την ενημέρωση των πολιτών για τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της. Και, αναλαμβάνοντας τα ηνία του ΣτΕ, προχώρησε στη σύσταση Επιτροπής Επικοινωνίας του Δικαστηρίου.

Σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους της δικαστικούς λειτουργούς (σε όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης), που απαξιώνουν τη δημοσιογραφική αποστολή για έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και αρνούνται ακόμα και την «καλημέρα» τους στους διαπιστευμένους δικαστικούς συντάκτες, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε πράξη αυτό που στην πλειονότητα των σύγχρονων χωρών του εξωτερικού είναι κανόνας: την επίσημη ενημέρωση των δικαστικών συντακτών για σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, χωρίς να θίγονται τα προσωπικά δεδομένα των διαδίκων.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα