Titans

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ

Εφοπλιστής

Παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους εφοπλιστές της χώρας, προερχόμενος από μία οικογένεια που έχει παράδοση στη ναυτιλία, η τοποθέτησή του στη θέση του Διοικητή του Αγίου Όρους, τον Αύγουστο του 2019, δεν αποτέλεσε έκπληξη. Και αυτό γιατί ο Θανάσης Μαρτίνος, εδώ και δεκαετίες, βρίσκεται στο πλευρό της Εκκλησίας, στηρίζοντας με τεράστιες δωρεές τη συντήρηση, αλλά και την κατασκευή, πολλών εκκλησιών, σε διάφορες μητροπόλεις της χώρας καθώς και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, προσιτός, έχει επιδείξει σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο, αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Με τη γενναιοδωρία του και τις πράξεις του έχει συμβάλει στο καλό του κοινωνικού συνόλου, αποφεύγοντας οποιαδήποτε προβολή του έργου του. Αναβαθμίσεις νοσοκομειακών κτηρίων, εξαγορές σύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων, δωρεές στην πυροσβεστική, κατασκευές πάρκων, οικονομική ενίσχυση σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είναι μερικές μόνο από τις κοινωφελείς δράσεις του ισχυρού εφοπλιστή.

Με τη σύζυγό του, Μαρίνα, έχουν ιδρύσει την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ, στηρίζοντας την κοινωνία σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η επιστημονική έρευνα κ.ά..

Παράλληλα, παραμένει στο τιμόνι της ναυτιλιακής του, Eastern Mediterranean Maritime (EastMed), την οποία ίδρυσε το 1991, βάζοντας τη δική του σφραγίδα στην παγκόσμια ναυτιλία. Η εταιρεία του διαθέτει στόλο με 74 πλοία, εκ των οποίων 29 τάνκερ, 35 φορτηγά πλοία και 10 containerships.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα