Titans

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

Εφοπλιστής

Πολυσχιδής και έντονη προσωπικότητα, ο Γιώργος Προκοπίου συγκαταλέγεται στις 100 ισχυρότερες προσωπικότητες της ναυτιλιακής βιομηχανίας -φέτος κατέκτησε τη 13η θέση-, ενώ παράλληλα σαρώνει την αγορά real estate, αφού έχει στην κατοχή του συνολικά 2.500 ακίνητα ανά τον κόσμο.

Δεκάδες εκατομμύρια έχει επενδύσει στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, δημιουργώντας μία αμύθητη περιουσία που περιλαμβάνει οικόπεδα, γραφεία και επαγγελματικούς χώρους, αλλά και κατοικίες, τόσο κατά μήκος της παραλιακής ζώνης όσο και στο κέντρο της Αθήνας.

Χαρακτήρας εξωστρεφής, δεν διστάζει να υπερασπίζεται με σθένος την άποψή του, η οποία κατά κοινή ομολογία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε του κίνηση τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα αποτελεί είδηση, ενώ οι παρεμβάσεις του, κυρίως στον χώρο της ναυτιλίας, προκαλούν αίσθηση. Στη διάρκεια του 2019 εξέφρασε ουκ ολίγες φορές την άποψη του για τον νέο κανονισμό IMO 2020 για τη μείωση των ρύπων από τη ναυτιλία, χαρακτηρίζοντας υποκρισία τη χρήση scrubbers και αμφισβητώντας ευθέως την αποτελεσματικότητά της στη μείωση της ρύπανσης.

Ο ίδιος είναι επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιρειών Dynacom Tankers και Dynagas LNG Partners και διαθέτει στόλο με περισσότερα από 100 πλοία.

Παρά το γεγονός ότι η οξυδέρκεια και η καλή αίσθηση της αγοράς βοήθησαν τον εφοπλιστή να αποκτήσει ισχυρή παρουσία στην παγκόσμια ναυτιλία, το 2019 έκλεισε με «φουρτούνες». Οι μέτοχοι της εισηγμένης εταιρείας του, της Dynagas, αμφισβήτησαν την πολιτική που ακολούθησε και οδήγησε στη μεγάλη περικοπή του άλλοτε γενναιόδωρου μερίσματος που διένειμε, με αποτέλεσμα να αναζητήσουν το δίκιο τους στις δικαστικές αίθουσες.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα