Pioneers

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΝΔΑΚΑΣ

Επικεφαλής HOPEgenesis

Αναδεικνύεται πρωταγωνιστής ενός κοινωνικού αγώνα εθνικής σημασίας. Ο Στέφανος Χανδακάς, MD, MBA, PhD, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Ενδοσκοπικός Χειρουργός, ορθώνεται απέναντι στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας της χώρας. Με όχημα την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση HOPEgenesis, την οποία ίδρυσε ο ίδιος το 2015, διεξάγει μια εκστρατεία εθνικής εμβέλειας με σκοπό να ανατραπεί η δημογραφική κρίση στην Ελλάδα και το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων στις περιοχές με φτωχές υποδομές.

Σ’ αυτόν τον αγώνα, ο οραματιστής Στέφανος Χανδακάς έχει κερδίσει σταθερούς συνεργάτες από τον κρατικό και ιδιωτικό τομέα.

Το 2019, στο συνέδριο του Economist, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την HOPEgenesis, ανέπτυξε το εγχείρημα της Οργάνωσης ως μοντέλο δράσης και συνεργειών για την επίτευξη μιας επιτυχημένης δημογραφικής πολιτικής.

Την ίδια χρονιά, η HOPEgenesis ένωσε τις δυνάμεις της με την Eurolife ERB, με στόχο να δοθεί σε γυναίκες που ζουν σε απομακρυσμένες, ακριτικές και νησιωτικές περιοχές, πρόσβαση σε υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας και υποστήριξης κατά τη διάρκεια της κύησης και του τοκετού.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η πρώτη ερευνητική μελέτη με τίτλο «Διερεύνηση των παραγόντων που δημιουργούν το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα». Η μελέτη εκπονήθηκε από την ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιά, με στόχο να καταγραφεί, τεκμηριωθεί το πρόβλημα και να επισημοποιηθούν οι λύσεις του.

Τον Νοέμβριο του 2019, ο Στέφανος Χανδακάς διοργάνωσε μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση, με τη συμμετοχή επιφανών Ελλήνων, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους σκοπούς της Οργάνωσης. Η μεγάλη συμμετοχή ήρθε να πιστοποιήσει την προσωπική του εμβέλεια και επιδραστικότητα σε κρίσιμους τομείς της κοινωνίας και όχι μόνο.

Λόγω του πολύτιμου για τη χώρα έργου της, η HOPEgenesis συμμετέχει στο διαγωνισμό BravoSustainabilityDialogue @ Awards 2019, ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο του Bravo, ενός θεσμού διαλόγου και ανάδειξης των πρωτοβουλιών που προωθούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, υποστηρίζοντας τη δημιουργία της Ελλάδας του αύριο.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα