Leaders

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

Εφοπλιστές – επιχειρηματίες

Ταυτισμένη σχεδόν με την ηλικία της… μεταπολίτευσης είναι η πολυσχιδής επιχειρηματική δράση που αναπτύσσουν επί 43 χρόνια οι αδελφοί Θανάσης και Πάνος Λασκαρίδης. Οι οποίοι έχουν καταστεί σήμερα billionaires με διεθνές εκτόπισμα. Γεγονός που μεταφράζεται και στην συνακόλουθη, ισχυρή επιδραστικότητα που διαθέτουν.

Από το 1995, το «στρατηγείο» τους μετακινήθηκε από το Λονδίνο και βρίσκεται στην Αθήνα. Δίνοντας το έναυσμα για έναν νέο κύκλο δραστηριοτήτων στην Ελλάδα που ολοένα και διευρύνεται. Μάλιστα, στη διάρκεια του 2019, η «μηχανή» του ομίλου Λασκαρίδη ανέβασε ακόμη περισσότερες επενδυτικές στροφές. Χαρακτηριστικό, αλλά και πρόσφατο δείγμα, είναι η συμμετοχή στο πολύφερνο επιχειρηματικό σχήμα, που αποκτά παρουσία στα attica stores. Μεταδίδοντας την αίσθηση ότι το σημαντικό αυτό deal αποτελεί έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Με την πλευρά των αδελφών Λασκαρίδη, μαζί με άλλους ισχυρούς κεφαλαιούχους, να συντάσσονται στην ευρύτερη προσπάθεια της ανασύνταξης δυνάμεων της χώρας. Κάτι που αποτελεί την αναπτυξιακή προμετωπίδα της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παράλληλα, για τον όμιλο Λασκαρίδη, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και το μεγάλο project της μεταφοράς του καζίνο της Πάρνηθας σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Μαρούσι. Για το οποίο θα απαιτηθούν επενδυτικά κεφάλαια της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά, όταν μετά από επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ, ο όμιλος Λασκαρίδη έχει καταστεί ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος «παίκτης» στη ξενοδοχειακή αγορά της Πλατείας Συντάγματος.

Με τα 5αστερα «Μεγάλη Βρετανία» και King George, καθώς επίσης και με το εκμισθωμένο, πρώην King’s Palace, που θα ανοίξει τις πύλες του τον προσεχή Μάιο, με το brand ΜGallery του φημισμένου γαλλικού ομίλου Accor.

Στο ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο του ομίλου περιλαμβάνονται 70 πλοία, ιδιόκτητα και υπό διαχείριση, ενώ πέρα από τις μπίζνες, τα δύο αδέλφια αναπτύσσουν και έντονη κοινωφελή δράση, μέσω των δύο ιδρυμάτων που διαθέτουν.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα