Leaders

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ

Πρόεδρος και CEO ΓΕΚ Τέρνα

Ο Γιώργος Περιστέρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ Τέρνα, μιλάει σπάνια άλλα όταν το πράττει ο λόγος του είναι ουσιαστικός, γιατί βασίζεται σε πράξεις. Με συνέπεια οι τοποθετήσεις του να δημιουργούν ιδιαίτερη αίσθηση στην αγορά, αυξάνοντας έτσι την επιδραστικότητα του επιχειρηματία.

Δεν είναι, άλλωστε, πολλές οι ελληνικές επιχειρήσεις που τα χρόνια της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης επένδυσαν 2,5 δισ. ευρώ, όπως έπραξε η εταιρεία της οποίας ηγείται.

Πρόσφατα σε ομιλία του στο Athens Invesment Forum, που διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ο Γιώργος Περιστέρης έθεσε με σαφήνεια τις βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της χώρας: «Επενδυτικό σοκ, επενδυτικός πατριωτισμός και ισότιμη μεταχείριση των ελληνικών εταιρειών έναντι των ξένων».

Υπογραμμίζοντας ότι τα δύο πρώτα εξαρτώνται κυρίως από τις ίδιες τις εταιρείες. Η ΓΕΚ Τέρνα, θυγατρική της οποίας είναι η Τέρνα Ενεργειακή, ανακοίνωσε το 2019 νέες επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Στρατηγική της είναι η συνεχής ανάπτυξη στην Ελλάδα και το εξωτερικό στον Τομέα των ΑΠΕ, των Παραχωρήσεων και των Κατασκευών. Στόχος της να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά και να επιδιώξει τη βιώσιμη ανάπτυξή της στις αγορές του εξωτερικού ώστε να επιτυγχάνει διασπορά του επιχειρηματικού κινδύνου και να διατηρεί την απόδοση των κεφαλαίων της σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Ο Γιώργος Περιστέρης, Πολιτικός Μηχανικός (ΕΜΠ), έχει συμπληρώσει 39 χρόνια στον τομέα των κατασκευών. Στο τιμόνι της Τέρνα βρίσκεται από το 1984. Σήμερα ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα έχει εγκατεστημένη και λειτουργούσα ισχύ περίπου 1.500 MW στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Πολωνία, Βουλγαρία και στις ΗΠΑ) και κατασκευαστικό ανεκτέλεστο 1,7 δισ. ευρώ.

Στα μεγάλα έργα παραχώρησης που έχει αναλάβει τελευταία συμπεριλαμβάνεται το διεθνές αεροδρόμιο στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ στις σημαντικές συμφωνίες που έχει συνάψει η συνεργασία της με την Mohegan Gaming & Entertainment για το Integrated Resort Casino στο Ελληνικό.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα