Leaders

ΜΑΡΙ ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ

Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel

Στον κλάδο του Τουρισμού πιστώνεται δικαιωματικά το μεγαλύτερο μερίδιο συμβολής για την επιβίωση της ελληνικής οικονομίας στα χρόνια της κρίσης, ενώ  ταυτόχρονα ο ρόλος του είναι κάτι παραπάνω από κομβικός στη νέα περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας. Η Grecotel, η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα και ηγέτιδα δύναμη στο χώρο της φιλοξενίας στην Ελλάδα, αποτελεί ένα από τα κορυφαία παραδείγματα επέκτασης, υλοποιώντας μια αναπτυξιακή στρατηγική που αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της χώρας μας και το know how του Ομίλου, που διανύει ήδη 45 χρόνια ζωής.

Στο τιμόνι της, εκτός από τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Ομίλου, Νίκο Δασκαλαντωνάκη, βρίσκεται η Μάρι Δασκαλαντωνάκη, που με τις επιχειρηματικές της πρωτοβουλίες και κινήσεις οδηγεί την Grecotel στη νέα εποχή. Υλοποιώντας επενδύσεις 62 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία, η Grecotel αναβάθμισε τις ξενοδοχειακές της μονάδες και τα «τρίτης γενιάς» ανακαινισμένα ξενοδοχειακά συγκροτήματα ενσωματώνουν τις πλέον σύγχρονες τάσεις στην αρχιτεκτονική και στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, ανανοηματοδοτώντας τον όρο «πολυτελής φιλοξενία».

Ο Όμιλος έχει προαναγγείλει νέες επενδύσεις ύψους 60 εκατ. ευρώ, πιστός στην στρατηγική περαιτέρω εκσυγχρονισμού των μονάδων του στην ελληνική περιφέρεια.

Η Μάρι Δασκαλαντωνάκη μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά εξωστρεφής στην επιχειρηματική της δραστηριότητα, σχεδιάζει και κάνει πράξη μια πολυδιάστατη στρατηγική που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες του τουριστικού κλάδου και αξιοποιεί τις αστείρευτες δυνατότητες του τόπου μας. Διοικώντας με αναπτυξιακή προοπτική έναν Όμιλο που διαχειρίζεται 32 πολυτελείς τουριστικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο κλάδος.

Οι αριθμοί της Grecotel επιβεβαιώνουν την πρωτοπορία του Ομίλου. Σύμφωνα με στοιχεία της ICAP για το 2019, βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση μεταξύ των ξενοδοχειακών ομίλων της χώρας, κατέχοντας το 4% της ελληνικής αγοράς, ποσοστό υπερδιπλάσιο της αμέσως επόμενης εταιρείας. Στον όμιλο απασχολούνται 6.700 εργαζόμενοι, που οι περισσότεροι προέρχονται από την περιφέρεια στην οποία βρίσκεται κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις τοπικές οικονομίες και την ελληνική περιφέρεια.

Διορατική και ευαισθητοποιημένη για το περιβάλλον, την τοπική παράδοση και τα ζητήματα κοινωνικής υπευθυνότητας η Μάρι Δασκαλαντωνάκη έχει εμφυσήσει και εφαρμόσει στον Όμιλο πολιτικές που ανταποκρίνονται στα διεθνή standards και αποτελούν ανταπόδοση στο κοινωνικό σύνολο, θωρακίζοντας ταυτόχρονα την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, αναβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο το ελληνικό τουριστικό προϊόν στο σύνολό του.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα