Leaders

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

CEO Lamda Development

Ο Οδυσσέας Αθανασίου εδώ και περίπου 10 χρόνια, ως διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, επιδεικνύει αντοχές… μαραθωνοδρόμου. Σίγουρα, πάντως, διαθέτει επιμονή και προσήλωση στους στόχους του. Η διαδικασία του Διεθνούς Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την ανάπλαση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό ξεκίνησε το 2011. Η σύμβαση, η οποία προέβλεπε τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2014.

H σύμβαση έλεγε ότι εντός 2 ετών, δηλαδή τον Νοέμβριο του 2016, η διαδικασία μεταβίβασης θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί. Με άλλα λόγια, η μεγάλη ανάπτυξη στο Ελληνικό θα έπρεπε σήμερα να διανύει τον τέταρτο χρόνο της υλοποίησής της. Προφανώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν βάσει προγράμματος. Η επένδυση έχει περάσει πολλές «περιπέτειες» με τον Μαραθώνιο να συνεχίζεται…

Υπό την διοίκηση του Οδυσσέα Αθανασίου – κάτοχο πτυχίου Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Austin – η Lamda πέρσι πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου ελληνικής εταιρείας από το 2012 (εκτός από αυτές των τραπεζών) ύψους 650 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος μάλιστα, δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στην εταιρεία, τοποθέτησε σε αυτήν σημαντικά προσωπικά κεφάλαια, τόσο στη διαδικασία της ΑΜΚ όσο και μετά από αυτή, διευρύνοντας με τις αγορές του τη μετοχική του θέση.

Η εταιρεία real estate, η οποία διαχειρίζεται τα τρία μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της χώρας, τα οποία κατάφεραν να εδραιωθούν εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, έπειτα από την αύξηση κεφαλαίου «μαμούθ» που πραγματοποίησε απέκτησε κεφαλαιοποίηση η οποία στις αρχές του 2020 ξεπέρασε τα 1,5 δισ. ευρώ. Με τον Έλληνα μεγιστάνα Σπύρο Λάτση να ηγείται της κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Σε κάθε περίπτωση, το ουσιώδες είναι ότι ο Οδυσσέας Αθανασίου, έχοντας στα χέρια του το τιμόνι της πανίσχυρης Lamda, είναι ίσως ο πιο επιδραστικός Έλληνας στον τομέα του real estate.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα