Leaders

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πρωθυπουργός

Είναι ο πρώτος εκλεγμένος πρωθυπουργός της μεταμνημονιακής περιόδου με αυτοδύναμη κυβέρνηση, στο πρόσωπο του οποίου ενσαρκώθηκαν οι προσδοκίες και οι ελπίδες των Ελλήνων για μια καλύτερη ζωή, για μια Ελλάδα σταθερή και αξιόπιστη, ικανή να στηρίζει τους πολίτες της, μετά τη μακρά και επώδυνη ύφεση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε μεγάλη νίκη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, δεσμευόμενος πως θα κάνει όλα όσα χρειάζονται για να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας, να βγει η χώρα από το τέλμα: ισχυρά αναπτυξιακά κίνητρα, ελάφρυνση από φορολογικά βάρη, στήριξη των αδύναμων, δημιουργία πολλών νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, ένα κράτος ισχυρό, σύμμαχο στην επιχειρηματικότητα.

Το εκλογικό αποτέλεσμα τον βρήκε έτοιμο. Με ταχύτητες πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα, σχημάτισε κυβέρνηση που κέρδισε τις εντυπώσεις και ξεκίνησε άμεσα το νομοθετικό έργο, φέρνοντας στη Βουλή μπαράζ νομοσχεδίων: αναπτυξιακό, φορολογικό, ψήφος απόδημων Ελλήνων, ξεμπλοκάρισμα του Ελληνικού, είναι ορισμένα από τα νομοθετήματα που έφερε εν ριπή οφθαλμού η κυβέρνηση.

Από την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δεσμεύτηκε να παρακολουθεί την απόδοση των υπουργών του ανά τρίμηνο, υπό το πρίσμα της βασικής αρχής «σφιχτά χρονοδιαγράμματα – διαρκής αξιολόγηση» με πρόβλεψη και για… point system. Με κάθε ευκαιρία στέλνει μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στο κόμμα για μηδενική ανοχή σε αλαζονικές και προκλητικές συμπεριφορές. Και απέδειξε ότι δεν διστάζει να παραδεχτεί το λάθος και να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε στα χέρια του το κόμμα τον Ιανουάριο του 2016, νικώντας στις εσωκομματικές εκλογές τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Στα χρόνια που είναι πρόεδρος της ΝΔ της έδωσε δυναμική, πραγματοποιώντας άνοιγμα, ειδικά στον χώρο του Κέντρου, και μια πιο σύγχρονη εικόνα.

Το 2019 ήταν η χρονιά του. Ήταν η χρονιά που βάζει και τα μελλοντικά στοιχήματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αποδεικνύεται μακράν ο επιδραστικότερος Έλληνας στη διάρκεια της κομβικής περσινής χρονιάς.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα