Leaders

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ

CEO Hellenic Healthcare

Νευραλγικό ρόλο στη μεγαλύτερη συγκέντρωση επιχειρηματικών δυνάμεων που έχει γίνει ποτέ στην ελληνική αγορά της ιδιωτικής υγείας διαδραμάτισε και συνεχίζει να διαδραματίζει ο Δημήτρης Σπυρίδης. Διευθύνων Σύμβουλος, αλλά και μέτοχος στο σχήμα της Hellenic Healthcare, το οποίο και αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα στην Ελλάδα για το γιγαντιαίο fund CVC Capital.

Με σπουδές βιοϊατρικού μηχανικού και άριστος γνώστης της αγοράς, ο 53χρόνος Δημήτρης Σπυρίδης είναι εκείνος που ανέλαβε να υλοποιήσει το επενδυτικό κρεσέντο του CVC Capital, έχοντας πλάι του και άλλα στελέχη. Μετά από διαδοχικά deal εξαγορών, στο χαρτοφυλάκιο της Hellenic Healthcare ανήκουν το θεραπευτήριο Υγεία, το Metropolitan, το Metropolitan General (πρώην Ιασώ General), το Μητέρα και το Λητώ.

Από τον Οκτώβριο του 2019, στο δίκτυο του ομίλου προστέθηκε κατόπιν εξαγοράς και η Γενική Κλινική Creta Inter Clinic που βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέχρι τώρα, το επιχειρηματικό σχήμα έχει δαπανήσει περίπου 410 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί με τα δάνεια που προσαρτήθηκαν στο χαρτοφυλάκιό του, η συνολική αξία των deals με όρους enterprise value, ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ. Με αυτά τα δεδομένα, η Hellenic Healthcare έχει καταστεί μακράν ο ισχυρότερος πόλος στην παροχή ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, ελέγχοντας πάνω από το 30% της ελληνικής αγοράς, με όρους πωλήσεων. Παράλληλα, απασχολεί περίπου 4200 εργαζόμενους, ενώ έχει και περίπου 6.300 συνεργαζόμενους γιατρούς.

Στοιχεία που πιστοποιούν την αυξημένη επίδραση του Δημήτρη Σπυρίδη, καθώς ηγείται διοικητικά ενός επιχειρηματικού σχήματος, το οποίο και «κουνάει» την αγορά της ιδιωτικής υγείας. Και μάλιστα με σημαντικές οικονομικές επιδόσεις, καθώς τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου «τρέχουν» με άνοδο 40% και αναμένεται να διαμορφωθούν στη χρήση του 2019 στα επίπεδα των 90 εκατ. ευρώ.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα