ΗΛΙΑΣ ΚΟΚΟΤΟΣ

Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing ΕΛΟΥΝΤΑ ΑΕ

«Το 2020 είπαμε όχι σε προσφορές και εκπτώσεις. Επενδύσαμε σε ασφάλεια και ποιότητα και στοχεύσαμε στα υψηλά εισοδήματα».

Μια στρατηγική απόφαση που δικαίωσε τον Ηλία Κοκοτό, Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing, μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΥΝΤΑ ΑΕ που διαχειρίζεται τα τρία ξενοδοχεία της οικογένειας του.

Το Elounda Peninsula είναι ίσως το πιο εμβληματικό ξενοδοχείο της Κρήτης και από τους αγαπημένους προορισμούς του διεθνούς jet set. Μάλιστα το περσινό καλοκαίρι πέτυχε το ακατόρθωτο.

Τον Αύγουστο με την πληρότητα να φτάνει στο 84% είδε εν μέσω της πανδημίας τα έσοδα να αυξάνονται. Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν διεθνώς οι επιδόσεις του ήταν από τις καλύτερες της τελευταίας δεκαετίας. Ίσως και να είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στην Ευρώπη που το πέτυχε, όπως επισήμαινε η οικογένεια Κοκοτού σε ανακοίνωσή της.

Ήταν ένα «στοίχημα» που το κέρδισε ο Ηλίας Κοκοτός, διότι όπως έχει πει ο ίδιος: «Το καλοκαίρι του 2020 επενδύσαμε στο δίπτυχο ασφάλεια και ποιότητα. Δημιουργήσαμε συνθήκες ασφάλειας, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις. Όταν τον Μάρτιο του 2020 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την πανδημία, πήραμε τη στρατηγική απόφαση να στοχεύσουμε στα πολύ υψηλά εισοδήματα. Δεν προχωρήσαμε σε προσφορές και εκπτώσεις, αλλά αντίθετα προσελκύσαμε αυτούς τους επισκέπτες, που είχαν μεν προτεραιότητα την ασφάλεια, αλλά είχαν και την οικονομική δυνατότητα να χρησιμοποιούν ιδιωτικά αεροσκάφη για τις μετακινήσεις τους».

Ο Ηλίας είναι το μεσαίο παιδί της οικογένειας Κοκοτού και μαζί με τα αδέλφια του Φώτη και Μαρίνα «τρέχουν» τα ξενοδοχεία Elounda Peninsula,  Elounda Mare Hotel -Relais & Châteaux και Porto Elounda Golf & Spa Resort.

Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ στο Αμερικανικό Κολλέγιο. Από πιτσιρίκος μεγάλωσε μέσα στα ξενοδοχεία της οικογένειας, και μετά στην εφηβεία άρχισε να δουλεύει, ρεσεψιόν τη μια χρονιά, ταμπλό στα εστιατόρια την άλλη, στο μπαρ την τρίτη και πάει λέγοντας.

Έμαθε λοιπόν στην πράξη πως το ξενοδοχείο είναι ένας «ζωντανός οργανισμός» και, όπως λέει, «όσο ωραίο και να είναι ένα ξενοδοχείο, τη διαφορά την κάνουν οι άνθρωποι πίσω από αυτό. Οι γονείς μου έχουν καταφέρει να δημιουργούν ομάδες ανθρώπων που μένουν για πολλά χρόνια στα ξενοδοχεία και όλοι μαζί παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες».

Ο ίδιος αγαπά να ταξιδεύει, να ακούει ποπ μουσική. Επίσης, «σαν παιδί που μεγάλωσα στα ξενοδοχεία πάνω στη θάλασσα, κάνω όλα τα σπορ που σχετίζονται με αυτήν, από σκι μέχρι ιστιοπλοΐα», παραδέχεται ο ίδιος.

Και μαζί με τα αδέλφια του χαράζουν τη στρατηγική της επόμενης μέρας για τα ξενοδοχεία. Ήδη, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της πλήρους ανακαίνισης του Elounda Peninsula All Suite Hotel, ύψους 7 εκατ. ευρώ. Οι παλιές κατασκευές γκρεμίστηκαν –κρατήθηκαν μόνο τα κελύφη- και δημιουργήθηκαν από την αρχή όλες οι μεγάλες βίλες.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα